Zabava

Viola Davis si upa iti dlje

ns
8. 1. 2016, 22.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ob ponedeljkih zvečer lahko tudi slovenski gledalci na Planet TV spremljamo izjemno hvaljeno serijo Kako se izmazati z umorom (How to Get Away With Murder), v kateri sije z oskarjem nagrajena Viola Davis.

Planet TV
Najbolj jo zanimajo vloge, ki jo popeljejo zunaj območja udobja in hkrati prikazujejo kompleksnost ženskega spola.

Serija Kako se izmazati z umorom se vrti okoli ugledne in uspešne zagovornice najhujših in najnevarnejših zločincev, Annalise Keating, ki je za zmago na sodišču pripravljena narediti skoraj vse. Poleg tega poučuje kazensko pravo in študentom na predavanjih predstavlja primere, ki jih obravnava v svoji pravni pisarni. Petim najbolj nadarjenim študentom ponudi možnost pripravništva, toda srečni izbranci se ne zavedajo, da jim bo delo za karizmatično profesorico obrnilo življenje na glavo.

Priljubljena serija Kako se izmazati z umorom je na sporedu ob ponedeljkih zvečer na Planet TV. 

PRVA TEMNOPOLTA Z EMMYJEM ZA GLAVNO VLOGO

V glavni vlogi briljantne Annalise Keating blesti Viola Davis, ki je bila dvakrat nominirana za oskarja (za filma Dvom in Služkinje), vloga v seriji Kako se izmazati z umorom pa ji je kot prvi temnopolti ženski pred meseci prinesla emmyja. Ob prevzemu nagrade se je Viola zahvalila tudi odličnim scenaristom in producentom, ki ustvarjajo dobre, seksi, vodilne vloge tudi za temnopolte igralke.

Planet TV
Prav želja po kršenju pravil jo je pritegnila k vlogi v seriji Kako se izmazati z umorom.

Davisova je odrasla v zelo revnem domu. Svojo štiri leta starejšo sestro Diane je spoznala pri petih letih, saj si starša nista mogla privoščiti, da bi pri njiju odraščali obe. Zdaj se ji zdi, da je dosegla svoje sanje. »Ne gre le za nagrado. Gre za to, kaj bo ta uresničitev sanj pomenila mladim dekletom, še posebno mladim temnopoltim dekletom. Počutila sem se, kot da sem izpolnila cilj,« je povedala ob zmagi. Vprašanje je Violi morda toliko pomembnejše tudi zato, ker ima štiriletno hčerko Genesis.

Planet TV
Serija Kako se izmazati z umorom se vrti okoli ugledne in uspešne zagovornice najhujših in najnevarnejših zločincev Annalise Keating.

ROMANTIČNE KOMEDIJE JO UTRUJAJO  

Z igralstvom se sicer ukvarja že tri desetletja, z emmyjem, dvema nominacijama za oskarja in številnimi drugimi nagradami si je Viola pri petdesetih le prislužila to čast, da lahko izbira, pri katerih projektih bo sodelovala. Najbolj jo zanimajo vloge, ki jo popeljejo zunaj območja udobja in hkrati prikazujejo kompleksnost ženskega spola. »Menim, da so ženske na zaslonu prikazane preveč preprosto,« trdi in dodaja, da jo še posebno utrujajo romantične komedije s svojo izrabljeno formulo. Prav želja po kršenju pravil jo je pritegnila k vlogi v seriji Kako se izmazati z umorom. »Dala mi je priložnost, da pokažem ženstvenost in vodilno damo na drugačen način ter da zasijem,« pravi Viola, ki si je upala za serijo pred kamero odstraniti tudi lasuljo in ličila – in požeti odobravanje občinstva.