Zabava

Sandi Kolenc - Koli vesel rož, čeprav ni ženska

Alesh Maatko
15. 12. 2015, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pevec skupine Drinkers, Sandi Kolenc - Koli se je v življenju znašel že v marsikaterem nenavadnem položaju. Če bi bilo mogoče, pa bi se rad preselil v čas srednjega veka, čeprav se zaveda, da bi tam verjetno zelo trpel, saj ne prenese nehigiene.

Osebni album
Sandi Kolenc - Koli pravi, da si je enkrat bolj všeč, drugič pa manj.

Katera je vaša najljubša pravljica?

Če tej zgodbi lahko sploh rečem pravljica, potem je to Mali princ, čeprav sem verjetno kot otrok čisto drugače razumel Malega princa, kot ga razumem danes.

Ste kdaj doživeli kakšen nenavaden dogodek?

Glede na to, da sem se v življenju ukvarjal z raznimi stvarmi in se znašel tudi v čudnih situacijah, je bilo nenavadnih dogodkov precej in taki nam vsekakor popestrijo življenje.

Koli pravi, da bi kakšnega vsiljivca kar na gobec, vendar ve, da se to ne spodobi. 

Katere lastnosti vas pri ljudeh najbolj motijo?

Vsak človek ima svoj značaj in svoje lastnosti. In če se druži z ljudmi, ki jih njegove lastnosti ne motijo, in če bi se vsi držali tega pravila, potem motečih lastnosti pri ljudeh ne bi bilo. Ker pa seveda ni tako, moteče lastnosti obstajajo. Predvsem me moti, ko nekdo med pogovorom vstopi v moj osebni prostor in mi govori neposredno v obraz, da lahko preštejem njegove plombe v zobeh. Ne maram vsiljivih ljudi, ki mislijo, da je njihovo mnenje edino in pravo. Motijo me ljudje, ki jim je higiena nekaj tujega kot bitja z Melmaka. Moti me človek, ki mu 'pljuneš v obraz', pa še kar trdi, da pada dež.

Koliko najboljših prijateljev imate in ali je kateri izmed njih znana osebnost?

Mislim, da imam lahko le enega najboljšega prijatelja. To je Joc, s katerim se poznava in sva prijatelja od najinega drugega leta starosti, in ne, ni znana osebnost.

Se radi šalite?

Odvisno od družbe in okolice, pa seveda razpoloženja. Zelo hitro menjam razpoloženje. Baje sem lahko hudo zabaven, kot tudi zelo težaven. Na to vprašanje bi bolje odgovorili ljudje, ki me poznajo.

Imate radi rože?

Rože imam rad in zelo vesel sem jih, ko jih dobim za kak praznik, čeprav nisem ženska (tako vsaj pravijo).

Bi kaj spremenili v svojem življenju?

Ne poznam človeka, ki ne bi vsaj enega svojega dejanja iz preteklosti spremenil. Vsaj zame je vsak, ki pravi, da ne bi ničesar spremenil, lažnivec. Eno je, kaj ljudje govorijo, in drugo, kaj jim roji po glavah.

Kaj znate najbolje skuhati?

Menda zelo dobro naredim govejo juho in golaž, pa za 'pohanje' sem menda strokovnjak. Pri tem mislim 'pohanje' piščanca, ne rastlinic.

Sandi Kolenc - Koli pravi: »Ne maram vsiljivih ljudi, ki mislijo, da je njihovo mnenje edino in pravo.« 

Koliko časa porabite zjutraj pred ogledalom?

No, vsekakor vsaj čas, ko si umivam zobe, sicer pa je moj čas pred ogledalom odvisen od dneva. Enkrat sem si bolj všeč, drugič manj.

Kakšne vrline najbolj cenite pri sočloveku?

Rad imam ljudi, ki me nimajo za bedaka in me ne poskušajo prepeljati žejnega čez vodo.

Kako prenašate slabe strani slave?

Nikdar se nisem obremenjeval s tem problemom. Edino, kar mi gre na živce, je, ko moram biti do nekoga, ki je že kar vsiljiv, prijazen, čeprav bi včasih kakega zoprneža najraje na gobec. Se pa to ne spodobi, vem.

Ste bili že kdaj na Triglavu?

Na Triglavu sem bil trikrat, in to z očetom, s katerim sva veliko hodila v gore. To je bilo eno najlepših obdobij, preživetih z njim, saj mislim, da sva se v tistem času najbolje razumela.

Ali obstaja kaj takega, česar nekomu ne bi mogli nikoli oprostiti?

Ne.

Osebni album
Koli menda naredi zelo dobro govejo juho, dober golaž. Za ocvrtega piščanca pa je menda pravi strokovnjak.

Če imeli na voljo celotno barvno paleto, s kakšnimi barvami bi opisali sebe in s kakšnimi bi si pobarvali dan, da bi bil po vaši meri?

Sebe bi obarval v črno-belo, dan pa bi si pobarval glede na razpoloženje. Dan od dneva se vedno razlikuje.

Če bi živeli v preteklosti, kako bi živeli in kaj bi bili?

Zanimivo mi je obdobje temačnega srednjega veka in obdobje inkvizicije. Vem, da to in moja ljubezen do vode in higiene ne gresta skupaj, ampak bi vseeno poskusil.