Zabava

Zmagovalec Talentov zaznamovan s hudo boleznijo

Mojca Vakselj
15. 12. 2015, 06.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Jernej Kozan je Slovence osvojil s svojo preprostostjo, predanostjo in talentom za ples, ki ga je vrsto let razvijal sam. Črnomaljčan, ki se preživlja z delom v orodjarni, je dokazal, da za uspeh potrebuješ samo veliko volje!

Pop Tv/Miro Majcen
Črnomeljčan je prvi moški zmagovalec oddaje Slovenija ima talent.

Plesni samouk Jernej Kozan si niti v sanjah ni predstavljal, da bo zmagal v oddaji Slovenija ima talent, in še vedno ne verjame, da se mu je to res zgodilo. Skromni 21-letnik je pometel s konkurenco in domov odnesel 50.000 evrov nagrade, a to ni vse. S svojim nastopom in preprostostjo je domov odnesel tudi košček srca vsakega Slovenca, ki mu je namenil svoj glas. »Niti sanjati si nisem upal o čem takem. Zelo sem ponosen, da sem gledalce prepričal s svojo točko,« je po zmagi povedal Jernej, ki se je plesu zapisal že kot otrok, toda do pred kratkim se je vseh korakov učil sam s pomočjo posnetkov na spletu, v dnevni sobi svojih staršev.

Pop Tv/ Miro Majcen
Jerneju je ples več kot le obogatil življenje, pomaga mu tudi pri boju s sladkorno boleznijo.

»Njegov talent in skromnost imata nepopisno vrednost,« je priznala žirantka Ana Klašnja, ki ga je po nastopu prišla kar objet na oder. »O takem izidu sem samo sanjala, izšlo se je bolje, kot sem si želela. Hvala vsem Slovencem ki so z glasovi za Jerneja dali priznanje, da je tudi ples velik talent, ki zahteva ogromno odrekanja in truda,« je bila raznežena noseča balerina.

V svoje kraje želi pripeljati plesne tečaje 

Enaindvajsetletnik si s plesom ne polni le srca, ampak se z njim bori tudi proti bolezni, ki ga pesti že od četrtega leta starosti. »Sem sladkorni bolnik in vrsto let me je v tem reševala mama, ki se je zbujala sredi noči, ko mi je sladkor naglo padel in sem se zbujal v krčih. Odkar se ukvarjam s plesom, teh težav skoraj nimam več,« je razložil nadarjeni plesalec, ki upa, da mu bo z nagrado uspelo uresničiti svojo željo, da bi plesne tečaje pripeljal tudi v svoje kraje. »Želim si, da bi se več mladih začelo ukvarjati s plesom, da bi s tem zmanjšali čas, ki ga namenjajo računalniškim igricam, in bi postali bolj aktivni,« je razložil Kozan, ki upa, da bo nekoč delo v orodjarni zamenjal z delom v avtomobilski industriji. Vmes pa seveda vedno in povsod tudi čim več plesal. Ples mu je namreč večkrat pomagal, ne le v boju z boleznijo, ampak ga je čez noč tudi izstrelil na slovensko zvezdniško nebo, kjer bo lahko s svojo življenjsko zgodbo spreminjal življenja drugim.