Zabava

V 80-tih »zakurila«, danes pa izgleda tako

M.J.
12. 12. 2015, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Skupina, ki je z zgolj eno pesmijo osvojila svet, je imela kratek rok trajanja, toda njihova pevka je aktivna še danes.

YouTube

Gabriele Susanne Kerner, bolj znana kot Nena, je bila svojevrsten nemški fenomen. Pevka Nena in istoimenska skupina, so svetovno slavo dosegli zahvaljujoč zgolj enemu hitu, ki ga po 32-tih letih še vedno skoraj vsi poznajo. Govora je o pesmi 99 Luftballons.

Profimedia

Skupina je bila ustanovljena leta 1982, svoj prvi album z imenom Nena pa so objavili leta 1983. Na njem se nahaja tudi pesem 99 Luftballons, ki je hitro postala hit tako v Nemčiji, kot tudi večini ostalih držav Evrope. Še več, pesem v nemškem jeziku je postala izredno priljubljena tudi v Ameriki, zaradi česar so kasneje posneli še različico v angleškem jeziku. Pesem je hitro zavzela prvo mesto na britanski pop lestvici.

Profimedia

Skupina je razpadla leta 1987, Nena pa je nadaljevala s solo kariero. Čeprav je še danes izredno aktivna, ji začetnega uspeha ni uspelo ponoviti. Danes se ukvarja s petjem, igranjem, stand up komedijo, ustanovila je tudi svojo založniško hišo. Irgendwie, irgendwo, irgendwann je bil še en hit iz leta 1984, katerega je leta 2002 zapela tudi v angleškem jeziku in ga posnela v duetu s Kim Wilde. Pesem z imenom Anyplace, Anywhere, Anytime je bila posneta kot poskus oživetja kariere, toda na žalost željenega uspeha ni dosegla.

Profimedia