Zabava

Gola Madonna ob začetku svoje kariere

mv
8. 12. 2015, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pop kraljica Madonna nikoli ni bila ravno sramežljivo dekletce. Britanski časopis The Sun je objavil fotografije, ki prikazujejo, kako se je pevka preživljala kot 20-letnica. Nazorni posnetki so nastali leta 1979 v New Yorku, ko je Madonna povsem gola pozirala fotografu Martinu H. M. Schreiberju.

Martin Schreiber
Madonna kot 20-letnica ni bila prav nič sramežljiva.

Madonna, ki se je kot najstnica preselila v New York, je bila del mlajše umetniške scene, brez predsodkov, zato ni presenetljivo, da je kot 20-letnica z veseljem pozirala svojemu prijatelju fotografu Martinu H. M. Schreiberju, ki je leta 1979 vodil delavnico fotografije naumetniški akademiji Parsons.

Martin Schreiber
Fotografije so nastale na umetniški akademiji Parsons v New Yorku.

Britanski tabloid The Sun trdi celo, da sta bila z Madonno takrat ljubimca, obdobje, preživeto z njo, pa bo v kratkem opisal v knjigi. Del črno-belih fotografij je bil letos že objavljen v eni od moških revij, kjer so jih poimenovali izgubljeni akti, v prihodnjih mesecih pa bodo razstavljene na različnih lokacijah po Evropi, med drugim v Parizu, kamor Madonna v sklopu svoje turneje Rebel Heart prihaja v sredo.

Martin Schreiber
Pevko je v objektiv ujel fotograf Martin H. M. Schreiber.

Gole fotografije pevke ne motijo
Pevke prav nič ne moti, da so njene stare fotografije po 37 letih spet prišle v javnost, spomnimo se namreč, da je leta 1992 sama izdala kontroverzno knjigo, ki je vključevala gole fotografije, in jo poimenovala Sex. Avtor fotografij je Steven Meisel; pevkino podobo je ujel v niz izjemno provokativnih posnetkov, ki so se kljub slabim kritikam umetnikov v nekaj dneh prodali v več kot milijon izvodih.

Martin Schreiber
Madonna na črno-belih fotografijah pozira suvereno in izzivalno.

Knjiga Sex je izšla v istem obdobju kot Madonnin peti album Erotica, oboje pa je šlo za med. Kraljica popa je svojo kariero ves čas gradila tako na svojem zapeljivem in na trenutke celo vulgarnem imidžu kot glasbi, v kateri prav tako nikoli ni skrivala svojih svobodnih nazorov. In zato jo imajo oboževalci radi!