Zabava

Oprah spregovorila o mrtvem sinu

mv
7. 12. 2015, 20.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ameriška voditeljica Oprah Winfrey je v sebi dolgo nosila bolečo skrivnost in jo skrivala pred javnostjo; kot otrok je bila večkrat posiljena, enkrat pa je ob tem celo zanosila.

Profimedia
Oprah je imela izjemno težko otroštvo.

Čeprav ameriška zvezdnica Oprah Winfrey danes živi življenje, o katerem sanjajo mnogi, ji v mladosti ni bilo z rožicami postlano.

Oprah Winfrey: "Ko sem bila stara devet let, me je posilil bratranec. Nato me je posilil še en družinski član, nato pa še en sorodnik."

Njen pekel se je začel, ko je dopolnila devet let, več sorodnikov jo je celo otroštvo spolno zlorabljalo. Pri štirinajstih je celo zanosila, a se je njen sin rodil prezgodaj in je umrl v bolnišnici. Oprah o tej temni zgodbi iz svoje preteklosti ne govori rada, a na neki konferenci v Avstraliji je naredila izjemo. Razkrila je, kaj vse je morala v otroštvu pretrpeti. »Ko sem bila stara devet let, me je posilil bratranec. Nato me je posilil še en družinski član, nato pa še en sorodnik,« je odkrila tančico s svojih bolečih izkušenj v mladosti. Zaradi sramu je nosečnost skrivala. »Ko sem prezgodaj rodila in je sin umrl, sem se odločila, da ga poimenujme Canaan. Canaan pomeni nova zemlja, novo življenje,« je še povedala. 

Profimedia
O mrtvem sinu prej ni javno govorila.


Skrivnost razkril njen sorodnik

Informacija o tem, da je imela sina, je sicer v javnost prišla že leta 1990, medijem je skrivnost razkril zvezdničin sorodnik. »Tri dni sem ležala v postelji in jokala. Strlo me je. Ranjena. Izdana. Kako mi je ta oseba lahko to storila? Mislila sem, da bodo ljudje na ulici s prstom kazali name in rekli: 'Pri štirinajstih letih noseča, brezbožnica.' Nato pa sem spoznala, da me je ta izdaja osvobodila,« se spominja Oprah, ki je svojo bolečo izkušnjo izkoristila za to, da je na glas začela govoriti o posilstvu in upala, da bo s tem opogumila še kakšno žensko, da bo spregovorila o tem nasilnem dejanju. Po nosečnosti v najstniških letih voditeljica ni več poskušala zanositi in se je sprijaznila z življenjem brez otrok.