Zabava

Negativna Tjaša Železnik

Sonja Javornik
8. 12. 2015, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nežnost in rahločutnost je tisto, kar igralko Tjašo Železnik povezuje z vlogo Eve, ki jo igra v seriji Usodno vino. Kot nam je zaupala v pogovoru, pa bi ji bila v izziv tudi vloga, ki ji niti približno ne bi bila podobna.

Promo foto
Najbolj jo vznemirjajo vloge, ki so na prvi pogled zelo drugačne od nje, pri takih se tudi najbolje znajde.

Kakšna je razlika med igranjem v seriji in drugimi vlogami?

Težko primerjam vloge glede na to, ali jih ustvarjam v gledališču, na filmu ali na televiziji. Vsako vlogo želim narediti čim bolje, želim najti nekaj, kar morda ni razvidno na prvi pogled, se čim bolj poglobiti vanjo, jo narediti živo, prepričljivo, zanimivo.

"Včasih je bolj napeto in gre na tesno, takšni dnevi so zahtevni in naporni, a jih na srečo ni veliko."

Ali je med vami in vašo junakinjo kakšna podobnost?
Zagotovo so med mano in Evo tudi podobnosti, je pa res, da Eva živi zelo drugačno življenje, znajde se v drugačnih življenjskih situacijah in predvsem se nanje velikokrat odzove drugače, kot bi se nanje odzvala jaz, tako da mislim, da je precej drugačna od mene. Zagotovo pa deliva nekatere lastnosti, recimo nežnost, rahločutnost …

Ali ste se takoj videli v tem liku ali ste morda razmišljali, da bi igrali katero drugo od ženskih vlog v seriji?
Režiser in producent sta mi že takoj na začetku ponudila vlogo Eve, to je bila njuna presoja, sama takrat še nisem brala scenarijev in nisem poznala zgodbe. Njuno odločitev tudi povsem razumem, saj mi je na prvi pogled vloga Eve tudi najbliže. Danes bi si morda bolj želela vlogo, ki mi je ne bi pripisali na prvi pogled, morda kakšno, ki je bolj kot dobra in prijazna – prebrisana, negativna, če hočete (smeh). Tako je tudi v gledališču, najbolj me vznemirjajo vloge, ki so na prvi pogled zelo drugačne od mene, pri takih se tudi najbolje znajdem.

Kako se razumete s soigralci? Je v zakulisju tudi tako napeto kot na malih ekranih?
Imam odlične soigralce, krasne ljudi, in v zakulisju je vse prej kot napeto.

Igralka in televizijska voditeljica Tjaša Železnik se je pred leti gledalcem priljubila z vlogo Ane v televizijski nanizanki TV Dober dan.

Kako usklajujete snemanje in učenje teksta z drugimi obveznostmi?
Z dobro organizacijo dela, obveznosti in prostega časa mi vse uspe. Včasih je bolj napeto in gre na tesno, takšni dnevi so zahtevni in naporni, a jih na srečo ni veliko. Mislim, da vse skupaj kar dobro usklajujem.

Imate kaj težav zaradi službe v teatru?
Teater je na prvem mestu in snemanja podredim obveznostim, ki jih imam v MGL.

Kako doma gledajo na to, da ste še več odsotni?
Nisem tako zelo odsotna, vso odsotnost pa nadomestim v času, ko sem prisotna.

Imate radi vino?
Ja, vino imam rada, predvsem kozarček ob nedeljskem kosilu ali po dobri predstavi s kolegi na terasi gledališča.

Ali kdaj pogledate tudi Štorijo?
Televizijo gledam zelo redko, tudi ob večerih sem redko doma, saj imam v gledališču kar veliko predstav, če pa slučajno prižgem televizijo in je na sporedu Štorija, si jo seveda z veseljem ogledam, navsezadnje v njej igra nekaj zelo ljubih mi kolegov.