Zabava

Elizabeth Taylor je prekupčevala s prepovedanimi drogami

M.V.
5. 12. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pokojna igralka Elizabeth Taylor naj bi pred leti na svojem domu nezakonito prekupčevala z zdravili za aids, je medijem izdala nekdanja manekenka in podjetnica Kathy Ireland. Zvezdnica je to menda počela izključna iz skrbi do ljudi, ki drugače niso mogli priti do ustreznega zdravljenja. ***(mv)

zimbio
Taylorjeva je želela pomagati vsem obolelim za aidsom.

Kathy Ireland je za medije spregovorila o skrivnosti hollywoodske dive Elizabeth Taylor, ki je bila vse življenje znana upornica, ki se ni ozirala na zakone. Igralka je menda na svojem domu v Bel Airu prekupčevala s tableti za zdravljenje aidsa, ker je želela pomagati vsem, ki drugače niso bili upravičeni do ustreznega zdravljenja.

Elizabeth je vse do smrti leta 2011 na svojem domu razdajala tablete bolnikom.

»Bila je glavna prekupčevalka s tabletami, ki jih v ZDA ni dovolila zdravstvena inšpekcija. Njena hiša je bila kot bolnišnica,« je razložila Irelandova in dodala, da je Taylorjeva zaradi svojega početja prejela kar nekaj groženj s smrtjo, vendar je to ni ustavilo. »Morda je delovala proti zakonu, a nedvomno je reševala življenja,« trdi 52-letna nekdanja manekenka, ki je priznala, da Elizabeth še danes občuduje zaradi njenega poguma in odločnosti.

zimbio
Prekupčevati je začela po tem, ko je njen prijatelj Rock Hudson umrl za aidsom.

Hudsonova smrt jo je strla

Taylorjeva se je z aidsom prvič srečala, ko je za njim zbolel njen dobri prijatelj in nekdanji ljubimec Rock Hudson.

Ko je leta 1985 umrl, je bila Elizabeth v šoku in takrat naj bi se odločila, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bo pomaga preostalim obolelim.

»Prijatelji so ji obrnili hrbet, ko je prosila za pomoč, a je to ni ustavilo,« je razložila Irelandova.

Elizbeth je šest let po Hudsonovi smrti odprla fundacijo v pomoč vsem, ki so se okužili s hivom, svoja vrata pa je odprila vsem, ki so jo prosili za pomoč.