Zabava

Od tistega večera je minilo že celih deset let!

Karmen Špacapan
13. 11. 2015, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Veronica je eksperimentalna glasbena skupina iz Celja, ki jo poznajo predvsem sladokusci in resnični glasbofili.

Veronica
Poleg vseh obletnic, je najbolj pomembno, da še vedno vadimo vsak teden in v tem neskončno uživamo.

Gostujoči na koncertu:
Lado Jakša (pihala, zvočni efekti)
Aleš Uratnik (kitara)
Miha Stabej (kitara)
Stane Špegel (video manipulacije)

Njihova glasba dobesedno boža in poslušalca popelje v neko drugo dimenzijo. Odgovorni za to glasbeno popotovanje so Matej Oset na klaviaturah, Nenad Ostrovršnik na bas kitari in Franc Podgoršek na bobnih.

Rdeča nit od samega začetka njihovega muziciranja so Grofje Celjski in Veronika Deseniška … Veronika je namreč pol bajeslovno bitje, sanjska ženska, simbol neuresničene ljubezni hrepenenja, a žrtev spletk in zarot mogočnih.

Veseli nas tudi, da smo nekaj malega pomagali Društvu za cerebralno paralizo Sonček. Celotno naklado albuma Temmas smo društvu podarili in ne glede na zelo slab odziv v medijih, skoraj celotno naklado razprodali. Ker nas to neizmerno radosti, bomo tako storili tudi z albumom, posnetim v Plesnem forumu Celje. Ekskluzivno ga bo mogoče kupiti samo v Društvu Sonček Celje.

Za prvi več medijski projekt Vecronia so leta 1993 za šest mesecev najeli nekdanjo kinodvorano Dom in vadili skoraj vsak dan. A to ni bila le glasba, to je bila čisto prava dih jemajoča predstava, ki je vključevala plesalke, manekenke, oblikovalce svetlobe in drugo.

Projekt so nadgradili tako tehnično kot tudi glasbeno in 'napadli' prestolnico. Leta 1995 so se predstavili v Festivalni dvorani. Letos torej mineva celih 20 let od tega zelo odmevnega nastopa, na katerem so promovirali prvenec Perspective.

Kot sami pravijo, pa so najbolj ponosni na več medijski projekt Aquasphera, v dvorani mestnega kopališča Laguna v Ljubljani. Skoraj leto dni so vadili, snemali video material, pod vodstvom mojstra Igorja Jelena, pilili koreografije, izdelovali scenske in posebne vodne efekte, programirali lučni park in še kaj drugega.