Zabava

Dve leti po smrti hrvaške igralke

M.V.
26. 10. 2015, 22.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pretekli vikend sta minili dve leti od smrti priljubljene hrvaške igralke Dolores Lambaša, ki je življenje izgubila na isti cesti kot pred njo makedonski pevec Toše Proeski. Njeni kolegi še danes objokujejo izgubo, v pripravi pa je tudi dokumentarec o njenem življenju.

Dolores je pred dvema letoma umrla v prometni nesreči.

Lambaša je življenje v tragični prometni nesreči izgubila stara le 32 let. V avtomobilu je bil v času nesreče tudi njen igralski kolega Stojan Matavulj, skupaj sta se vračala iz Beograda, kjer sta si ogledala predstavo skupnega prijatelja. Zjutraj sta se, namesto da bi prenočila v sobah, ki sta ju najela, odpravila proti Zagrebu, ki ga igralka žal ni doživela. Matavulju so lani celo sodili zaradi domnevne povzročitve nesreče, saj je bil rahlo vinjen, ko je vozil domov. »Počutim se krivega, a moja utrujenost in alkohol nista kriva za nesrečo,« se je branil takrat. Sodnik mu je določil dve leti pogojne kazni; če bi v tem času povzročil podoben incident, bi moral za devet mesecev v zapor.

facebook
O Dolores Lambaša pripravljajo dokumentarni film.

Spomnijo se je po številnih vlogah

Dolores je v dobrih desetih letih kariere nanizala veliko vlog, po katerih se je spomnijo še danes. Najbolj opazne so bile v serijah Dobre namjere, Zakon ljubavi in Najbolje godine, aktivna je bila tudi v gledaliških predstavah, njen največji ponos pa je bil film Vjerujem u anđele, ki je po svetu prejel kar sedem nagrad.

arhiv
Imela je kratko, a pestro življenje.

Zanimivo zasebno življenje
Pokojna igralka je bila medijem vedno zanimiva tudi zaradi pestrega zasebnega življenja. Tri leta je preživela v razmerju s precej starejšim Josipom Radeljakom Dikanom (72 let). Pred njim je pet let ljubila 63-letnega igralca Iva Gregurevića, s katerim sta se kar naprej razhajala, vmes pa načrtovala poroko, dve leti je Dolores grela posteljo tudi 30 let starejšemu igralcu Franu Lasiću. Starejši moški so bili očitno njena slabost, medtem ko ob njeni smrti ni bilo človeka med njenimi igralskimi kolegi, ki ne bi bil prizadet. »Spominjal se je bom kot zelo talentirane in strastne ženske,« je takrat povedal režiser Amar Bukvić.

arhiv
Rada je imela starejše moške, a ljubezni svojega življenja ji ni uspelo najti.