Zabava

Igralci, ki so umrli na snemanjih

M.V.
24. 10. 2015, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poklic igralca nedvomno spremlja oznaka glamurja, bogastva in blišča, toda dejstvo je, da so tudi oni na delu velikokrat izpostavljeni različnim nevarnim stvarem, ki so včasih zanje celo usodne. Spomnili smo se vseh zvezdnikov, ki so na snemanjih izgubili življenje in si s tem še utrdili kultni status.

arhiv

Najbolj pogost vzrok za smrt na snemanju filma je bil zagotovo infarkt. Zvezdniki namreč pogosto med snemanjem pozabijo skrbeti zase, nezdravo jedo, ne spijo dovolj, zvečer pa se sproščajo ob alkoholu. To je bilo tisto, kar je stalo življenja 44-letnega Johna Candyja, ki se ga spomnimo po vlogah v filmih Striček Buck in Ledena steza.

Ustavilo se jim je srce

Naporna snemanja, nepravilna prehrana in zloraba alkohola so kar nekaj zvezdnikov pripeljali do neslavnega konca med snemanjem filmskih in televizijskih uspešnic. Poklic igralca navsezadnje ni le glamur in blišč, temveč tudi trdo delo!

Umrl je med snemanjem komedije Wagons East, potem ko je za sodelavce na snemanju pripravil lazanjo. V spanju mu je nehalo biti srce. Srce je med snemanjem izdalo tudi igralca Redda Foxxa, ki je ravno končeval film The Royal family, ko je doživel srčni napad. Star je bil 69 let. Zvezdnik Oliver Reed je veljal za kultnega igralca v sedemdesetih letih in zelo se je razveselil vloge v filmu Gladiator, režiserja Ridleyja Scotta. Med snemanjem prizorov na Malti je Reed obiskal lokalni bar in menda spil kar tri steklenice ruma, osem steklenic piva ter več kozarčkov viskija in konjaka. V lokalu je padel s stola in pri 61 letih umrl zaradi zastoja srca. Igralec John Ritter je umrl med snemanjem serije 8 simple rules for dating my teenage daughter. Pred kamero se je nenadoma zgrudil, pozneje pa so v bolnišnici ugotovili, da je bila zanj usodna razpoka na aorti. 

Nespametne nesreče

Kar nekaj zvezdnikov je umrlo tudi zaradi nespametnega ravnanja s pripomočki na snemanju. Verjetno najbolj znan primer je tragična zgodba igralca Brandona Leeja, sina karatejske legende Brucea Leeja, ki je umrl leta 1993 po tem, ko so ga na snemanju filma Vran ustrelili s pravo pištolo, čeprav so na snemanju uporabljali lažne. Pred dvema letoma je v avtu, ki so ga uporabljali na snemanju, umrl tudi igralec Paul Walker, ki je zaslovel s filmi Hitri in drzni. Ravno med odmorom snemanja sedmega nadaljevanja omenjene filmske serije je s svojim prijateljem sedel v porscheja in se nekaj kilometrov pozneje zaletel v steber. Umrl je na kraju nesreče. In potem je tukaj še žalostna zgodba avstralskega raziskovalca Steva Irwina, ki je leta 2006 umrl med snemanjem prispevka o najbolj smrtonosnih živalih v oceanih, ko ga je, ironično, v srce zabodel strupeni skat.