Zabava

Ganljivo slovo Veselih Štajerk

Alesh Maatko
17. 10. 2015, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V zibelki narodnozabavne glasbe, v Begunjah na Gorenjskem, se je včeraj odvilo nemalo presenečenj. Vesele Štajerske so napovedale leto premora, ob tem pa presenetile harmonikarico Mojco, ki je sinoči tudi prvič javno naznanila, da je v veselem pričakovanju.

Žiga Culiberg

Ob tej novici pa so na veliko žalost oboževalcev sporočile, da bodo za eno leto odložile svoje inštrumente in se posvetile družinskemu življenju. A v vmesnem času bodo pripravljale nove pesmi in snovale nove ideje, tako da se bodo po premoru z veseljem vrnile z novostmi. »Draga Mojca, ker si prečudovita oseba in zelo dobra prijateljica, smo zelo ponosne nate, da boš postala mamica, zato ti poklanjamo šopek za začetek. Imamo te zelo rade. Ogromno smo skupaj doživele – dobrih in slabih trenutkov. Želimo ti res veliko sreče, veselja in ljubezni s tvojim srčkom, ki ga nosiš v sebi. In ti poklanjamo še eno darilce,« so Vesele Štajerke Vida, Loti in Marjana z zibelko presenetile Mojco. Za svoje oboževalce pa so zaigrale novo polko Moj ljubi.

STARI LEPI SPOMINI

V oddaji so gostili tudi Srečka Kovačiča, umetniškega vodjo legendarnega ansambla Trim, ki je sodeloval z legendarnim televizijskim voditeljem Karlom Moikom, igrali pa so tudi z največjimi ustvarjalci doma in po Evropi. »Zdaj je že kar malo nostalgično vse skupaj. Ampak pravijo, da ko si v letih, začneš bolj vračati stare spomine. Lepi so!« se Srečko spominja vseh gostovanj v tujini. »Nastopi pred domačo publiko pa so nepopisni,« je dodal Srečko k opisu najlepših spominov. Člani ansambla Trim, ki igrajo že več kot 40 let, pa so tokrat nastopili z vižo Prijatelji.