Zabava

FOTO: Jernejevo v Šentjerneju na vrhuncu!

T.C.
22. 8. 2015, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V Šentjerneju so včeraj in danes pripravili osrednji del prireditev Jernejevega oz. tradicionalnega obeleževanja tamkajšnjega občinskega praznika. V okviru Jernejevega so letos pripravili nekaj manj kot 50 društvenih in drugih prireditev, osrednje dogodke, na katerih pričakujejo skupaj do 10.000 obiskovalcev, pa so zgostili na zadnje dni.

Šentjernejski podžupan Janez Selak je povedal, da so pripravili končnico domačega nogometnega turnirja, prijateljsko nogometno tekmo me domačimi in trebanjskimi obrtniki, otroški živžav ter promenadni koncert hrvaškega pihalnega orkestra Mrzlo Polje.

Podelili so še občinska športna priznanja, priredili nastop narodnozabavne skupine Modrijani in program s pogostitvijo.

Višek dogajanja je danes, v soboto, v okviru tradicionalnega Jernejevega sejma so dopoldne kuhali županov golaž, hkrati je na šentjernejskem sejmiščnem prostoru potekala razstava kasaških konjev, ki jo pripravljajo ob 130-letnici tamkajšnjih kasaških dirk.

Popoldne so nadaljevali s slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri so podelili občinska priznanja, ob 17. uri pa Povorka Jernejevo 2015 na temo Gorjancev, katere so se udeležili tudi domači konjeniki.


Sobotne popoldanske prireditve so popestrili z godbo Slovenskih železnic in pevcem Otom Pestnerjem, večer pa bodo končali z zabavnim sporedom in vsem, kar sodi zraven.

V okviru Jernejevega bo v nedeljo potekalo še farno žegnanje in v ponedeljek bogoslužje ob godovanju šentjernejskega zavetnika sv. Jerneja, je še povedal Selak.

Oglejte si nekaj utripov z letošnjega Jernejevega 2015 v FOTOGALERIJI!