Zabava

Mož z brado in tisti s klobukom

Alesh Maatko
24. 4. 2015, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Hamo&Tribute 2 Love so se več kot očitno odločili, da jim bo pripadla letošnja pomlad. Po nedavnem izidu vinilke so Viktorje izkoristili za še eno noviteto.

M24

Na velikem odru v SNG Mariboru so namreč predstavili pesem Tiho, kjer se jim je na odru (in v studiu) pridružil Vlado Kreslin. Mož z brado, tisti s klobukom in četa izvrstnih glasbenikov so tako združili svoje moči in ustvarili odlično predstavo, v kateri je v viktorskem večeru lahko uživala vsa Slovenija.

»Odločitev za sodelovanje je začela cveteti že med pisanjem komada, saj se nikakor nisem mogel znebiti kreslinovskega načina petja,« pojasnjuje Hamo, ki je svojo težavo elegantno rešil tako, da je poklical Vlada, ki mu je bila pesem všeč, in rešitev je bila na dlani. »Zdaj pesem zveni točno tako, kot mora zveneti, ob Vladovi interpretaciji pa so nekatere besede dobile popolnoma nov pomen. In na koncu smo bili zelo zadovoljni prav vsi,« še dodaja Hamo, ki še pove, da bodo pesem Tiho sicer uvrstili šele na oktobrski album Pol, na vinilki pa svojega mesta ni našla prav iz razloga viktorskega presenečenja.

Komad sicer Hamo&Tribute 2 Love opisujejo kot »zalubleno« nespečnost, tisti občutek, ko nočeš zaspati, da ne bi izgubil vonja, da ne bi pozabil, da se ne zbudiš in tega občutka ni več. Povsem hamovsko in ob enem kreslinovsko.