Zabava

Day of metal: dan čistega metala

U.K.
23. 3. 2015, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Kinu Šiška se je pod taktirko organizatorjev Dirty Skunks in MH Concerts zgodil mini festival, na katerem so na svoj račun prišli ljubitelji težkega metala. In koncert je bil popoln uspeh.

Drago Čigon

Suborned, Methedras, Loudblast, Abysmal Dawn, Sanctuary, Death to all in Overkill so pritegnili lepo množico obiskovalcev, ki so napolnili dvorano.

Drago Čigon

Zdaj nas v bližnji prihodnosti čakata skupina Dog Eat Dog (21. aprila – Orto bar) in legendarni PeroDefformero (24. aprila – Orto bar). In seveda nato julija legendarna zasedba Metal Days.

Koncert je odprla skupina Subroned iz Švice, ki je sicer imela precej prazno dvorano, kar je škoda, saj igra soliden thrash, posebnost pa je tudi to, da je glavna vokalistka ženska, kar je relativno redko v tej zvrsti.

Nato so na oder stopili Italijani Methedras. Tudi oni so trešerji z elementi death metala. Loudblast prihajajo iz Francije in veljajo za začetnike death metala v Franciji. Skupina je nastala že daljnega leta 1986. Gre za res izvrstno skupino, ki si jo je vredno ogledati v živo.

Za njo je nastopila zasedba Abysmal Dawn. Gre za tehnično dovršeno skupino, njena glasba pa je dodelana do potankosti.

Drago Čigon

Potem pa je nastopila prva od tako imenovanih glavnih skupin. Sanctuary je s pevcem Warrelom Danom (ex Nevermore) navdušila. Warrel je vsekakor eden najboljših vokalistov na svetu. Njegovo petje je pravzaprav bolj podobno igranju inštrumenta, saj nenehno menjava način petja in se brez napak sprehaja po tonalnih lestvicah.

Drago Čigon

Death to all je skupina, ki preigrava pesmi legendarnega benda Death. Skupina zmeraj povzroča mešane občutke pri poslušalcih, saj nekateri preprosto ne morejo sprejeti, da nekdo preigrava legendarne pesmi Chucka Shuldinerja.

Drago Čigon

A skupina je res izvrstna in tehnično dovršena in tudi poslušalci so jo toplo sprejeli.

Drago Čigon

Kot zadnja je na oder stopila skupina Overkill. Ameriški trešerji so kljub letom v izvrstni kondiciji, koncert pa so izpeljali res odlično.

Drago Čigon

Ni kaj, če želiš res izvrsten koncert, je na oder pač treba spraviti stare mačke.

Drago Čigon

Zdaj nas v bližnji prihodnosti čakata skupina Dog Eat Dog (21. aprila – Orto bar) in legendarni Pero Defformero (24. aprila – Orto bar). In seveda nato julija legendarna zasedba Metal Days.