Zabava

Skupina, ki obstaja že 50 let!!!

K.S.
4. 3. 2015, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V prodaji je dolgo pričakovani album »Return to Forever« legendarne skupine Scorpions. Izid albuma je skupina napovedala s singlom ‘We Built This House’, v katerem prikazujejo formiranje skupine – stabilno hišo, ki so jo člani skupine zgradili v petdesetih letih delovanja in kjub vsem pretresom, ki jih je skupina doživela, jim je uspelo ostati skupaj.

Menart

Največja uspešnica skupine je pesem ‘Wind Of Change‘. Z več kot sto milijonov ogledov je skupina postala prva nemška skupina, ki ji je uspelo preseči to magično številko. Rudolf Schenker je skupino ustanovil že v najstniških letih skupaj s Klausom Meinom in Matthiasom Jabsom v povojnem Hanovru.

Na albumu je dvanajst novih pesmi, ki jih bo skupina promocirala skupaj s starimi uspešnicami na turneji na katero se bo skupina odpravila že maja.

Skupina je v svoji dolgoletni karieri pritegnila poslušalce različnih starostnih skupin.  Kot svojo prednost izpostavljajo, da ima njihova glasba dušo in kot je povedal Rudolf Schenker: »Še vedno lahko mlade poslušalce  pripreljemo v rock’n'roll družino«.

Prodali so več kot 100 milijonov izvodov albumov, kar jih še danes uvršča v najuspešnejšo  evropska skupina. »Pastali smo velika skupina zaradi zgodbe, ki nas oblikovala. Ko je prišla pesem ‘Wind Of Change’, so prišli Scorpionsi iz treh smeri, to so ljubezen, mir in rock’n'roll. Ljubezen ponazarja pesem ‘Still Loving You’, mir prihaja s pesmijo ‘Wind Of Change’, rock & roll pa s pesmijo ‘Rock You Like A Hurricane’. To je bila vedno naša vizija. Skozi glasbo želimo povezovati ljudi.« je še povedal Rudol Schenker v ekskluzivnem intervjuju za Hrvatski radio.