Zabava

Daniel Popović iskan v Nemčiji!

K.S.
4. 3. 2015, 12.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Že v lanskem letu so organizatorji koncertov iz Nemčije iskali kontakt, kako priti do našega legendarnega glasbenika Daniela Popovića in ga proti drugi polovici lanskega leta tudi končno dobili, da so ga lahko povabili v Köln, kjer so si naši izseljenci zaželeli prav njega in tako so pripravili nepozaben večer, katerega se bodo še dolgo vsi spominjali.

Vesel, da je po toliko letih, ko je skoraj dejansko živel po tujini, sploh pa v Nemčiji, kjer je še dandanes izredno priljubljen, spet zaželen in iskan, je Daniel potreboval kar dva dni, da se je od napornega vikenda tudi spočil, saj je samo pot v eno smer trajala kar dolgih 13 ur. Vendar se bo z veseljem vsakič odpravil v tujino, kjer je spet vse bolj iskan izvajalec.

Balkan rock party se imenuje ta večer, ki ga prirejata prijatelja Mimo in Rizo, ki sta v Köln pripeljala že mnoga zveneča imena nekdanje jugoslovanske scene.

Danielov nastop je bil kot ponavadi bleščeč, poln plesa, petja in nostalgije in bil je vesel, da se je lahko družil in klepetal z ljudmi, ki so ga tako željno pričakovali. 

Seveda je pot do Kölna, ki je oddaljen od Slovenije več kot 1000 km zelo naporna, zato se je Daniel s soprogo in prijateljema Milanom in Sonjo odpravil že en dan prej, da bi se odpočil in nabral moči za večerni nastop. Na poti do Nemčije jih je spremljala močna burja, na poti so se nekajkrat ustavili na počivališčih da si spočijejo, popijejo kavo in da si Milan in Daniel zamenjata pozicijo voznika. V Nemčiji sta jih pričakala vesela organizatorja, ki sta jih tudi gostila pri sebi doma. Po opravljenem uspešnem nastopu se je vesela druščina tik pred odhodom domov odpravila še v center Kölna, kjer so se sprehodili po čudoviti katedrali in mestu samem, obiskali največjo trgovino z inštrumenti, Daniel pa je vneto iskal slaščičarno, kjer bi lahko pojedel slavne belgijske galete oziroma vaflje, ki jih naravnost obožuje in kakršne sta mu jih v Belgiji pripravljala njegova mama in babica, saj kot vemo je Daniel po mami belgijske krvi. 

Daniel Popović pa pripravlja novo glasbeno poslastico. Že čez nekaj tednov bomo ekskluzivno razkrili, kaj je 'zakuhal' skupaj s skupino 3Čelos.

Ko so nakupili nekaj spominkov, so se odpravili proti Sloveniji, vmes pa je bil še obvezen postanek v Münchnu, ki ga bo večno spominjal na leto 1983, ko je zastopal takrat še Jugoslavijo s pesmijo Džuli in postal moralni zmagovalec takratnega Eurosonga in naredil mednarodno kariero. Daniel je svojo ženo in prijatelja povabil v značilno nemško pivnico, kjer so poskusili njihovo tradicionalno pivo in si privoščili nemške klobasice z zeljem in kislim krompirjem.