Svet

VIDEO: 'Slepec' je vozil avto in hkrati uporabljal pametni telefon

G.G.
4. 3. 2015, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Moška v italijanskem Crotoneju sta od države v zadnjih sedmih letih izmolzla 120.000 evrov nadomestila zaradi slepote. Italijanska finančna policija je enega posnela in fotografirala, kako vozi avto in uporablja pametni telefon.

YouTube

V prvem primeru so zasačili lastnika gradbenega podjetja. Brez težav je dajal napotke delavcem in pri tem kazal z rokami. Še več, zatem se je usedel v avto in kar med vožnjo uporabljal pametni mobilni telefon.

Drugi falot se je lahkotno sprehajal po mestu brez kakršnekoli pomoči, posneli pa so ga tudi, kako odpira vrata in uporablja telefon.

Policista so obema prevarantoma zasegli vozila, »odklopili« pa so ju tudi od napajanja z denarjem davkoplačevalcev, čaka pa ju tudi soočenje s sodiščem.

To še zdaleč nista osamljena primera tovrstnih prevar na Apeninskem polotoku. Če omenimo le enega. Lani so v Kampanji zasačili domnevno slepega moškega, ki je prečkal zelo prometno cesto, kasneje pa vozil motor. Od leta 1999 je uspešno izigraval državo, ki mu je za invalidsko pokojnino in ostala nadomestila namenila 168 tisoč evrov.