Zabava

Zvečer finale slovenskega izbora za pesem Evrovizije - Eme 2015

sta/mv
28. 2. 2015, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

RTV Slovenija bo zvečer razglasila predstavnico oziroma predstavnika, ki bo zastopal Slovenijo na jubilejnem, 60. tekmovanju za Pesem Evrovizije. Na slovenskem izboru Ema se bo letos predstavilo osem izvajalcev: Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori.

rtv

Tekmovanje bo potekalo v dveh krogih. V prvem bo tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi, ki se bosta uvrstili v superfinale. V drugem krogu bosta superfinalni pesmi ponovno predstavljeni, o najboljši pa bodo odločali gledalci s telefonskim glasovanjem. Način glasovanja bo enak kot na izboru Ema 2011, na katerem je slavila Maja Keuc.

Strokovno komisijo, ki je izbrala letošnje nastopajoče na Emi, so sestavljali pevka Darja Švajger, ki je Slovenijo predstavljala na Evroviziji leta 1995 in 1999, glasbenik Matej Wolf, urednik projekta Ema in Pesem Evrovizije 2015 Aleksander Radić ter glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene.

Izvajalci so bili izbrani izmed 145 na razpis prijavljenih ali na izbor povabljenih avtorjev in izvajalcev.

Letošnji izbor za pesem Evrovizije bo med 19. in 23. majem na Dunaju. Avstrijska prestolnica tekmovanje gosti zaradi lanskoletne zmage Conchite Wurst v Koebenhavnu. Slovenske barve je v danskem glavnem mestu zastopala Tinkara Kovač, ki je končala na predzadnjem, 25. mestu.

rtv