Zabava

Smeh je zapeljiv, vsakomur dosegljiv

am
4. 1. 2015, 22.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Alenke Godec, ki je ena izmed naših najboljših vokalistk in ki je pred kratkim izdala nov album S kotički ust navzgor, zagotovo ni treba posebej predstavljati. Na glasbeni sceni je namreč prisotna že več kot petindvajset let, za sabo pa ima zavidanja vredno glasbeno pot. In ta pot ji je pred nekaj dnevi prinesla težko pričakovan glasbeni izdelek, ki pa ima nevsakdanje ime.

Marko Vavpotič / KMA

»Zelo sem vesela, da nam je končno uspelo. Andrej Šifrer je spisal besedilo za pesem S kotički ust navzgor, ki mi ga je – glede na to, da je še iz 'stare šole' in raje komunicira po telefonu – predstavil po telefonu. V trenutku me je osvojil z zgodbo …, na koncu pa je pripomnil, da bi lahko bil to naslov novega albuma. In prav je imel, saj z imenom zajame celoten album in vzdušje na njem, ne nazadnje pa se tudi sama vedno rada smejim,« nam je zaupala Alenka, ki je še dodala, da s tem albumom predvsem diha, saj gre pri zgodbi za navezo, ki ni le glasbena, ampak tudi zelo prijateljska.

Marko Vavpotič / KMA

Avtorski album je nastal v tandemu z Janijem Hacetom.Tokrat se Jani poleg vloge producenta, aranžerja in instrumentalista predstavi tudi kot avtor skladb – na albumu je kar šest »njegovih«, pri besedilih ali melodijah albuma pa so poleg Alenke Godec sodelovali tudi Andrej Šifrer, Anja Baš, Borut Antončič, Miran Juvan, Anastazija Juvan, Marko Gregorič ter Anja Rupel in Aleš Klinar.

Marko Vavpotič / KMA

In kaj bodo dobili poslušalci, ki bodo kupili nov album, na katerem je ducat skladb? »Mislim, da bodo dobili svežo pop glasbo, predvsem pa spevne melodije, saj smo se precej potrudili, ne le z aranžmaji, ampak tudi z besedili, ki imajo sporočila. Predvsem pa upam, da bodo občutili nekaj več, to, kar sem jaz,« je še povedala Alenka Godec.

Marko Vavpotič / KMA

Zaznamovala že 25 glasbenih let

V svoji bogati karieri je Alenka Godec izdala številne albume, sodelovala je z mnogimi priznanimi glasbeniki iz Slovenije in širše, zmagovala na glasbenih festivalih. Prepevala je jazz in pop skladbe, evergreene, popevke in še bi lahko naštevali.

Marko Vavpotič / KMA