Zabava

Ko si moški zaželi, a potem ugotovi...

18. 12. 2014, 12.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po uspehu s skladbo Lepo je, ki so jo fantje iz skupine 3Čelos na začetku poletja predstavili na Viktorjih v sodelovanju z Aktualovo zvezdo Klemnom Bunderlo, so za prihajajočo zimo pripravili nov glasbeni izziv.

Marko Ocepek, Mediaspeed

Skladba Ptica je nastala kot odziv na osebno in resnično zgodbo pevca Saša: »Ko sem imel še lase, sem se šel postrič v frizerski salon, ki je takrat veljal za najboljšega v Ljubljani. V starem delu mesta je bil prijeten lokalček, kjer je pridno delalo nekaj frizerk. Ko sem prišel na vrsto in sedel h koritu za umivanje las, me je prijazna frizerka nežno umila, me dobro zmasirala in poskrbela, da sem se v njenih rokah počutil odlično. Strigla me je druga gospa, jaz pa sem še nekaj časa po obisku frizerja razmišljal, kako fino bi se bilo s tako frizerko, ki bi me nežno masirala, dobiti še kdaj. Srečal sem jo šele čez nekaj časa, na koncertu, kjer je nastopila. Ko so se na odru pojavile Sestre, se je namreč izkazalo, da je frizerki ime Emperatrizz in da se pod žensko obleko in ličili v resnici skriva moški. Zgodba mi je ostala kot spomin, da je prvi vtis lahko varljiv in da s svojimi oblačili lahko ljudem sporočimo marsikaj.«

Marko Ocepek, Mediaspeed

Skladba Ptica poskuša na šaljiv in provokativen način poslušalce povabiti k odkrivanju in razmišljanju o raznolikosti okoli nas. Ljudje se skrivamo za oblačili, statusi, statusnimi simboli, kar pa v resnici nosimo s seboj, pokažemo pozneje in je težko prepoznati na prvem srečanju.

Avtorji skladbe so tudi tokrat glasbeniki z velikimi čeli (3Čelos) sami. Pri delu v studiu sta jim tudi tokrat pomagala Cveto Polak in Toni Jurij, skladbo pa je s svojim vokalom obogatila tudi Andreja Sonc.

Marko Ocepek, Mediaspeed