Zabava

Poglejte to 'Ciganko'!

K.S.
3. 12. 2014, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Dolgo pričakovana intergalaktična balkan reggae senzacija s šestčlansko posadko končno prihaja tudi v Slovenijo. Ogrodje zasebde The Ufoslavians sestavljajo: vokalist Tarantella, elektroničarja/DJ-ja Velebeat & Dubimir, ritem sekcijo tvorita Ninja in Gavran, trobentač Pancho ter občasni gostje v pihalni sekcij. Širši del ekipe pa so še roadie Micuno, manager Alan Frojd in tonski tehnik Ufotonac.

YouTube

Uradna Facebook stran

Na prihajajočem koncertu nam bodo predstavili svoj novi single in videospot 'Cigančica' ter material s prihajajočega albuma 'First Contact', s katerim osvajajo publiko po Evropi in Balkanu.

Najavna skladba 'Cigančica' je dobila tudi vizualno podobo. Režiser spota, ki nastal v znanem ljubljanskem trgovskem centru, je Marco Grabber v sodelovanju z Andrejem Zavašnikom Zavo, Janijem Ugrinom, Harisom Piltonom, Juretom Matozem, izvršnim producentom Vladimirjem Mihajlovićem ter številnimi navdušenci in prostovoljci.

Prvenec 'First contact' bo luč sveta ugledal prihodnjo pomlad. V glasbenem smislu gre za mešanico reggae, balkanske, elektronske in svetovne glasbe. Na albumu bo 12 skladb, pri katerih so sodelovali pevci, raperji in drugi izvajalci iz Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvaške, Italije, Francije, Izraela, Poljske itd. Poleg omenjenih na projektu sodeluje še 20 gostujočih glasbenikov, zato je album pravzaprav zmes različnih talentov, stilov in tradicije. Producent albuma sta Marco Grabber (Golem) & Haris Pilton (eden vodilnih na balkanski underground sceni). Napoved albuma lahko slišite na povezavi: www.soundcloud.com/theufoslavians/teaser.

Svež veter balkan beat scene z odbitimi nastopi, na katerih lahko pričakujete vse od vesoljskih kavbojcev, revolucionarnih mariachev, šamanskih indijancev, balkanskih nindž in pa seveda zelenih vesoljcev, vas vsekakor ne bo pustil ravnodušne. V kolikor ste ljubitelji bendov Gorillaz, Thievery Corporation, Manu Chao in glasbenih zvrsti kot so balkan beat, reggae in world music, potem je glasba zasedbe The Ufoslavians prava stvar za vas!