Zabava

'Omrežila' Blaža Švaba

24. 9. 2014, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Petkovi večeri tradicionalno ostajajo v znamenju slovenske narodne in narodnozabavne glasbe. Slovenski pozdrav bo s številnimi novostmi ponovno z nami vsak petek ob 20.00 na TVS 1. Prvič že 3. oktobra.

Žiga Culiberg

Izjemno uspešne in gledane rubrike najbolj priljubljene glasbene oddaje na TV Slovenija bodo nadgrajene z mnogimi novostmi.

Mali velikani je rubrika, v kateri slovenske narodnozabavne pesmi prepevajo otroci ob spremljavi Poskočnih muzikantov. V novi sezoni bodo dekleta in fantje nekoliko starejši, in sicer stari od 8 do 14 let.

Žiga Culiberg

Po uspešno izpeljanem prvem narodnozabavnem kvizu v Sloveniji bosta po novem v rubriki Kdo ve več? tekmovala le dva pevca ali pevki znanega slovenskega ansambla.

Žiga Culiberg

Izpostavljajo pa tudi zelo uspešno rubriko Priredbe. Ob spremljavi Poskočnih muzikantov bomo lahko slišali priredbo uspešnice popularnega pevca ali pevke zabavne ali rokovske glasbe v ritmih polke ali valčka.

Žiga Culiberg

V novi rubriki Kuhamo slovensko bodo predstavljali slovenske narodne jedi, jih kuhali na terenu in na ta način spoznavali, kakšna je bila slovenska kulinarika nekoč in kakšna je danes.

Žiga Culiberg