Zabava

Ta festival je ena velika 'kuhna'!

K.S.
8. 9. 2014, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ta stavek zelo pogosto slišimo na skoraj vseh slovenskih in tudi svetovnih festivalih. V tem primeru, pa lahko z gotovostjo in brez najmanjšega pomisleka trdimo, da je vse res in da je festival, ki se je zgodil v Notranjih Goricah bil res 'ena velika kuhna'!

Nikola Miljković - KMA

Skupina 3Čelos, ki je s svojim dobrim prijateljem Klemnom Bunderlo poskrbela za enega letošnjih hitov poletja, je svojo koncertno jesen začela na zelo 'okusen' način. Poleg golaža, so bili namreč glavna atrakcija, ki je na plesišče privabila 'mlado in staro' in ko je na oder stopil še postavni voditelj Radia Aktual, je dobesedno završalo.

Nikola Miljković - KMA

Društvo Grill Klub Slovenije je namreč v Športnem parku Jama organiziralo že drugi Barjanski kulinarični festival, kjer je potekalo tekmovanje v kuhanju barjanskega golaža, ki mu je sledila sproščena zabava.  

Večer v znamenju golaža in glasbene zabave je bil seveda več kot uspešen, obiskovalci pa zelo zadovoljni.

Organizator festivala nam je povedal: "Čeprav nam je dež vzel kar nekaj obiskovalcev, jih je vseeno bilo veliko, ki so bili še kako navdušeni nad ambientom in vsemi aktivnostmi, ki smo jih pripravili zanje in za njihovo otročad." 

Na zmagovalne stopničke so stopili:  
1. Japelj na Roji. Branilec lanskega naslova
2. Šefla team
3. Krim team

Pokal za Most Wanted ekipo so prejeli mladci iz ekipe Specialci, ki so jih organizatorji izbrali na podlagi aplavza. Nagrado za najbolj prizadevnega člana Grill klub Slovenija je dobil Stanislav Založnik-Župa

Organizator je med drugim še dodal: »Kot vsaka tekma ima tudi ta velik naboj med tekmovalci, zato ne gre brez razočaranj ... Festival je res velika kuhna in to v vseh pomenih besede. ;-) »

Voditelj Radia Aktual, Klemen Bunderla, ki je nastopil s skupino 3Čelos pa nam je povedal:

"Že ob prihodu na festival so me ljudje razgrabili in vsak je ponujal svojo stvaritev - golaž tak in drugačen. Prišel sem s psičko Chilly in ker je vse tako dišalo, me je Gregor iz 3Čelos obtožil, da mučim psa - češ, to, da sem pripeljal psa na "golažijado", je isto, kot da bi mene pripeljali v striptiz bar ... Vse omamno, a prepovedano! Na koncu mi je svoj golaž v roke potisnil zvesti poslušalec Veseljaka Klemen Japelj in izkazalo se je, da sem imel priložnost vohat (ker pač ne jem mesa) zmagovalni golaž!!! No, če se Klemeni dobijo na kupu, ne more nastati nič manj od zmage, hehehe. Sicer je bilo poskrbljeno tudi za 'vegije', ta zmagovalni golaž pa sem z veseljem odstopil prijateljici Kaji, ki mi je delala družbo in navijala pod in za odrom!"