Zabava

Damjan Damjanovič se pobira!

T.M./Lady
28. 6. 2014, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Damjan Damjanovič ima veliko razlogov za slavje. Pogumno in pokončno je vstopil v drugo polovico svojega življenja in dokazal, da je abraham lahko res lepa prelomnica.

Mediaspeed

V zadnjem letu je doživel marsikaj, od ločitve do izgube hiše in selitve v dvosobno stanovanje sredi Ljubljane. Vendar ga to ni zlomilo, četudi je moral malce spustiti raven svojega življenjskega standarda. Odločil se je, da se bo postavil na noge. Našel si je nove izzive in se zaljubil v bistveno mlajšo stevardeso Saro Janša. Poleg tega se je zavaroval s čisto pravim orožjem, a je moral pred tem zanj naredil izpit in z odliko je opravil test pri psihiatru. Ta je ugotovil, da je ravnatelj slovenske filharmonije dovolj umirjen za strelno orožje, in tako si je Damjan kupil dve bareti ter se začel ukvarjati s tovrstnim športom. Spoznal je, da je odličen za njegovo psiho – tako kakor motorji, brez katerih si ne zna predstavljati vročih poletnih dni.

In ko smo že pri športu: odkril je prav posebno disciplino dirkanja s konjsko vprego. Nasploh so konji poleg žensk in motorjev njegova največja ljubezen. Še preden pa se bo resneje posvetil omenjeni panogi, bo moral pridobiti kondicijo. Lep čas si že obljublja, da bo začel obiskovati fitnes, a ima za zdaj le tekaško stezo sredi dnevne sobe. Vanjo sicer raje kot zvezdniško družbo vabi pristne ljudi, s katerimi bo tudi praznoval svoj življenjski jubilej nekje na obrobju Domžal, v objemu narave in živali. Kakšen pa je njegov odnos do nekdanje žene, operne dive Sabine Cvilak? Presenetljivo spraven, saj jo je znova angažiral za nastop s filharmoniki. Življenje po 50. letu je lahko res čarobno, če opraviš s preteklostjo in se posvetiš novim ciljem. Pa vse najboljše, Damjan!

Kako se Damjan znajde s konji, si oglejte v prispevku, ki so ga pripravili v oddaji O na Planet TV.