Zabava

Zdravko Čolić na Slovenijo še posebej navezan

Alesh Maatko
19. 6. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Večni šarmer in legenda Jugoslavije, ki je v najboljših časih popularnosti prejela več kot 400 pisem oboževalcev na dan, ima še vedno toliko energije, da jo deli brez težav, kjerkoli se pojavi.

Arsen Perič / Krater Media Agency

Triinšestdesetletni legendarni glasbenik, ki se v Sloveniji počuti kot doma, je pred kratkim izdal že štirinajsti zaporedni album Vatra in barut (Ogenj in smodnik). Ob prihajajočem koncertu, na katerem bo Zdravko Čolić nastopil na tretjem rojstnodnevnem spektaklu Kuponka, pa je megazvezdnik, ki je med drugim nastopil na letošnjih viktorjih, obiskal tudi Radio Aktual. Da se Čolić pri nas resnično odlično počuti, je potrdil tudi sam, saj je že v sedemdesetih letih sodeloval na Slovenski popevki, kjer je prepeval z letošnjim dobitnikom viktorja za življenjsko delo, Alfijem Nipičem, s katerim sta pred dnevi obujala spominaena zlate čase naših popevk.

»Pa jaz sem stari Ljubljančan, saj sem s Slovenijo povezan od legendarne popevke pa vse prek številnih nastopov in koncertov v ljubljanski Hali Tivoli, Križankah in ne nazadnje tudi v Stožicah. Poleg tega sem prepeval tudi v Celju, Mariboru, Portorožu, a Ljubljana je še posebej v mojem srcu,« je povedal Zdravko, ki je bil v nekdanji skupni državi izjemno priljubljen. A nič manj oboževalcev nima danes, saj brez težav napolni največje dvorane, poleg tega ga, kot pravi, vse bolj spremlja tudi mlajše občinstvo, kar ga še posebej veseli.

In ker smo ravno v času nogometnega prvenstva, smo Zdravka vprašali, ali spremlja tudi svetovno prvenstvo. »Seveda spremljam nogomet, kako ne bi, saj sem kot mlad fant v Sarajevu igral nogomet, v Železničarju sem bil vratar. Letos je še bolj zanimivo, saj prvenstvo poteka v Braziliji, kjer še najbolj navijam za države, ki so bile del nekdanje Jugoslavije.« Ko smo ga za konec vprašali, kdo bo svetovni prvak, je povedal, da se utegne zgoditi, da bo zmagala Nemčija ali pa Argentina in Brazilija, morda celo Španija. »Mogoče se bo zgodilo tudi kakšno presenečenje, kot se je že v preteklosti. Še posebej bi bil vesel, če bi se uspelo Hrvaški in Bosni uvrstiti visoko. Pustimo se presenetiti,« je v smehu zaključil Zdravko Čolić.