Zabava

Razkrivamo skrivnosti oddaje Znan obraz ima svoj glas

Tomaž Mihelič
19. 6. 2014, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Za nami je prva sezona ene najbolj zabavnih, ustvarjalnih in oboževanih oddaj pri nas. Znan obraz ima svoj glas ni razkril le imitatorskih sposobnosti osmih znanih Slovencev, ampak je odstrl njihove maske in iz glasbenih kolegov naredil nerazdružljive prijatelje. Nedeljske večer, ki so jih zadnje tri mesece preživljali skupaj, bodo zdaj zamenjala druženja ob piknikih in zabavah, ob katerih se bodo še bolje spoznavali. In četudi so bili pretekli tedni neznansko naporni, so ob trdem delu in preizkušanju svojih sposobnosti dobili novo družino. Po zmagoslavju Tomaža Klepača so nam zaupali, kaj jih je tako zbližalo in česa se po enajstih delovnih tednih še posebno veselijo.

Krater Media

»Za vse je kriv denar,« so nam zatrjevali vsi v en glas, ko smo jih pobarali, zakaj za vraga med njimi ni bilo čutiti rivalstva. »Vsi smo samo ljudje in gotovo bi bilo bistveno več preračunljivosti in zadržanosti, če bi bilo to pravo tekmovanje, z bogatimi denarnimi nagradami in prvim mestom, ki bi pomenilo veliko več kot samo čast.

Na srečo so nas že na začetku obvarovali pred tem, da bi se skrivali za maskami, zato so te padle že po prvi oddaji,« pojasnjuje Daša Gradišek skupaj s preostalimi tekmovalci, ki so pravi šov uprizorili šele v zaodrju. »Tam se je vzporedno dogajal naš resničnostni šov, zaradi katerega so nas pogosto bolele smejalne mišice. Natalija Kolšek in Ana Marija Mitić sta bili glavni komedijantki, brez njiju bi bilo bistveno bolj dolgočasno,« so si edini.

Krater Media

Zanimive anekdote pa so povezane tudi z »dopingom«. V mislih imamo alkohol, s katerim se glasbeniki pred nastopom po navadi malce razbremenijo. Ne gre za pretirane količine in popivanje, ampak zgolj za šilce žganega ali kakšno pivce za živce. Organizatorji so bdeli nad nastopajočimi kot jastrebi nad plenom, da ne bi po naključju v garderobo pretihotapili kakšno žlahtno kapljico. Strah pred morebitnimi incidenti ali celo padci je bil večji kot zaupanje, da so že stari mački v svojem poslu in da tudi sicer pred nastopi kakšnega zvrnejo.

Krater Media

»Dvema je sicer uspelo pretihotapiti nekaj domačega in potem smo na skrivaj malce srknili za pogum. Pred zadnjo oddajo pa so se organizatorji le omehčali in nam prinesli viski, da smo si malce razkužili glasilke,« razlagajo drug čez drugega. Edino, kar je zares manjkalo, da bi bilo vse skupaj videti že skoraj kičasto, so bile romance.

Krater Media

Vanje so na silo vpletli Dašo in Matjaža Kumlja, ki pa nista šla dlje od namigovanj in prijateljskih objemov. »Pristno prijateljstvo je mnogo dragocenejše od bežnih čustvenih zapletov,« odraslo razmišljata. Ob kukanju v zakulisje in spoznavanju prave podobe oddaje smo se lahko na lastne oči prepričali, da je osmerica nastopajočih, s člani žirije na čelu, sanjska ekipa, kakršne na televizijskih zaslonih in za njimi že dolgo nismo imeli.