Zanimivosti

Prvi tematski startup vikend na temo lesa

M.J.
19. 6. 2014, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Gozdovi pokrivajo velik del naše države, znanja na področju lesa ima Slovenija veliko, premalo pa ima zavedanja o tržnem potencialu, ki ga ponuja les.

Wood Stock

Ker je les (prezrto) bogastvo Slovenije, bo od 20. do 22. junija na Biotehniški fakulteti v Ljubljani v organizaciji Regionalnega centra kreativne ekonomije (RCKE) in Študentskega sveta Biotehniške fakultete potekal prvi tematski startup vikend na temo lesa.

Na startup vikendu bodo imeli študentke in študenti priložnost bolje spoznati priložnosti lesne industrije, saj bodo v družbi podjetnikov, poslovnežev in akademikov, ki se ukvarjajo z lesom, in predstaviti svojo poslovno idejo ter zbrati motivirano ekipo ali se zgolj pridružiti ekipi, katere ideja jim bo najbliže. Tri dni bodo lahko razvijali začetno idejo pod mentorstvom izkušenih podjetniških mentorjev, pridobivali neprecenljive izkušnje o razvoju podjetniških idej in na koncu predstavili projekt strokovni komisiji, ki bo ocenila potencial ideje.

Smer študija ni pomembna, organizatorji k sodelovanju vabijo predvsem študente, ki imajo ambicijo in voljo ter so en vikend pripravljeni preverjati, kaj vse se je mogoče naučiti in ustvariti v tako kratkem času.