Zabava

Sem samski, a ne brez seksa!

Alenka Sivka
6. 6. 2014, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prišlo je povabilo: pridite na hitre zmenke za samske, kjer bo sodeloval tudi Vid Valič. Zakaj pa Vid Valič?

Mediaspeed

Njemu pa res ni treba hoditi na hitre zmenke, on bi moral kvečjemu na tečaj, kako se ubraniti žensk. No, Vid bo malo pomagal pri snemanju videa, smo izvedeli, vi pa boste lahko opazovali, kako to počne tudi v resnici. Seveda smo zagrizli. In bilo je zanimivo, ker smo ga malo stisnili v kot in ga izprašali o njegovi »samskosti«.

Bi kdaj sami od sebe, ne da bi bili vabljeni, prišli na druženje samskih, ker bi pač želeli najti žensko, ljubezen?
Nobenih predsodkov nimam, čeprav so ti v družbi možno zasidrani. Če je kdo samski, naj bi bila to hiba. Zakaj? Je reprodukcija tako pomembna? Tudi ženska nad 30. letom je označena za čudno, ker si ni znala poiskati moškega. Brez zveze! Hitri zmenki so super stvar za nekoga, ki veliko dela ali mu mogoče ne leži žuranje vsak petek in soboto. Tako si ustvari dodatne možnosti, da spozna dekle.

Kaj pa, če bi vas ljudje na takšnih zmenkih gledali pomilovalno? Češ, Vid je taka goflja, pa je vseeno samski.
Res nimam nobenega slabega občutka glede tega, da sem samski. Zdi se mi, da je to samo moja odločitev. Družba mi ne more narekovati, kdaj se moram poročiti in imeti otroke. Zdaj živimo do sedemdesetega, osemdesetega leta, logično pa je, da se poročiš pri dvajsetih, petindvajsetih in si potem s to osebo do sedemdesetega leta. Včasih so živeli štirideset let. Kaj pa, če bomo kmalu živeli sto, sto petdeset let? Drugače bomo razmišljali, drugače gledali na življenje. Ljudje, ki sodijo samske, so maloumni.

Menda ste samski že šest let. To se mi zdi pri vas skoraj neverjetno dolgo! Za moškega vaših let! Kako zdržite?
Mislim, da je pet let. Ampak to ne pomeni, da sem pet let brez seksa. Ne bi mogel pet let živeti brez seksa! (smeh) Toda če si z nekom dva tedna, to ne pomeni, da sta v zvezi.

Pa ne pogrešate kakšne resnejše zveze, pogovorov?
Za to pa so tudi prijatelji. S puncami se pogovarjam o pomembnejših stvareh, skrivnostih, ko jih bolje spoznam, sicer pa ostajam pri lahkotnejših temah in pri zadovoljenju osnovnih potreb! (smeh)

Trenutno ne pogrešate resne zveze?
Pri samskem življenju ne gre za to, da ti kar koli manjka, pridejo pa trenutki, ko hrepeniš po tem, da ne bi bil sam. In to hrepenenje te privede do tega, da si zaželiš družico. Ljudje smo nekako tako naravnani, da se ne počutimo dobro, če ostanemo sami; potrebujemo nežnost in pozornost. Ali jo dobimo v majhnih stekleničkah – eno na noč – ali pa najdemo nekoga, s katerim lahko pijemo vse življenje.

Kako ste to lepo povedali! (smeh)
A te stekleničke pa to? Sem prav razmišljal, kakšno metaforo bi uporabil. (smeh) Zgodilo se mi je nekaj zanimivega: ko sva med predstavo Udar po moško 2 z Denisom Avdićem stala na odru, je Denis vprašal žensko med občinstvom, ali sem ji všeč. Ona mu je odgovorila, da ji je bolj všeč on, ker ima ženo in otroka. Torej me je sodila po mojem samskem stanu. Denis ji je bil avtomatično bolj všeč, ker se ji zdi bolj »normalen«. Češ, zakaj pa je on pri dvaintridesetih še kar samski? Zakaj se noče pridružiti programu? Mi imamo vendar tak program: študiraš, dobiš službo, ženo, otroka ... In to je to, tako se živi življenje. Kakor hitro malo izstopiš iz tega okvira, je narobe. In to je grozno. Grozno je, da je pri tem še vedno toliko predsodkov in malomeščanskosti.

Zakaj pa ste vi samski? Ste se tako odločili?
Zakaj je kdor koli samski? Samski si, dokler ne spoznaš osebe, ki te tako pritegne in tako zanima, da hočeš biti z njo. Saj nisem samski vse življenje, saj sem imel zveze. Nisem se tako odločil. A lahko pride tudi trenutek, ko se odločiš, da boš samski ali da ne boš več z osebo, s katero si bil. Mislim pa, da moraš pustiti, da ti življenje nekoga prinese na pot in te usmeri.

Toda vi veliko hodite naokrog, se zabavate, imate precej prijateljev, spoznavate številne ljudi, med njimi tudi ženske.
Ne, jaz se zapiram v sobo in ...
Jokate ...
Ja, jokam. In na steni imam sliko Katarine Čas iz filma Volk z Wall streeta ... in ... (smeh)
Veliko se družite, torej imate veliko priložnosti. Kako to, da nobene ne zagrabite? Priložnosti, mislim.
Tega pa ne vem. Mogoče je to moja pot. Ne ukvarjam se s tem. Saj sem v tem času spoznal veliko zanimivih žensk, ampak pač ni peljalo nikamor, čeprav je bilo obdobje, ko smo se družili, čisto zanimivo in super.

Zakaj pa ste se pred petimi leti razšli? Kateri med vama si je to želel?
(Vid se samo na široko nasmehne in obmolkne.)
Zakaj ta nasmeh?
Zato ker vam ne bom povedal! (smeh)

Imate morda previsoke zahteve?
Mislim, da ne, imam pa svoje zahteve. Sčasoma ugotoviš, s kakšnimi ljudmi se hočeš družiti, in ko tako osebo spoznaš, se želiš z njo družiti. Jaz je pač še nisem spoznal. Pa saj jih imam šele dvaintrideset, saj še nisem star! Nikamor se mi ne mudi.

No, časa imate do stopetdesetega leta!
Ja, no, recimo do sedemdesetega ali do petdesetega! Da bom še mlad. Ampak res se ne ukvarjam s samskostjo, čeprav jo ljudje pogosto poudarjajo. Ukvarjam se s tem, kar delam. Zanima me veliko stvari, fino mi je živeti življenje na polno.

Vas kaj muči, ker vas ženske gledajo kot televizijskega zvezdnika? Ker ne vidijo Vida Valiča, ampak slavno osebo? 

Prej ali slej se to pokaže. Če je človek neiskren in te meče na finto, bo to prišlo na plan. Kadar koga spoznam, ga želim spoznati do obisti. Zelo sem pozoren na podrobnosti, tako da mi nihče ne more dolgo blefirati in lagati.
Jan Plestenjak je dejal, da je on tako tisti na odru kot tisti pod njim, torej da se ženska ne more zaljubiti samo v njegovo slavno podobo.
Če bi se mi ženska približala zaradi tega, kar sem na odru, tudi prav, a le če bo potem ostala z mano zaradi tega, kar jaz tudi še sem.

Toda Mae West je rekla, da gredo njeni moški spat z Mae West, zbudijo pa se z navadno žensko.
Ljudje se zaljubijo v pričakovanja in ideale, zato se potem pogosto razidejo. Mislim, da je treba na življenje in ljudi gledati bolj realno.