Zabava

Veliki zmagovalec: Alfi Nipič

Mojca Vakselj/ A.M.
8. 6. 2014, 08.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Mariboru se je končala že enaindvajseta podelitev najprestižnejših medijskih nagrad v Sloveniji. V voditeljski vlogi se po petih letih vrnil Tadej Toš, pestri in raznovrstni pa so bili tudi letošnji glasbeni nastopi. Prireditev lahko v živo spremljate na prvem programu nacionalne televizije.

Jurij Zrnec in Tjaša Železnik, Bojan Emeršič in Pia Zemljič, Slon in Sadež in Tadej Toš. V dvajsetih letih podeljevanja so se seveda zvrstili še mnogi drugi, a omenjeni voditelji oziroma voditeljski dvojci so tisti, ki so v preteklosti blesteli kot voditelji in ki se jih vedno omenja kot tiste, po katerih se je raztreslo največ zvezdnega sija. Zasluženo. Letošnje Viktorje je vodil en sam voditelj – Tadej Toš, najbolj jezični Štajerec.

Marko Delbello Ocepek, Miran Juršič, Alesh Maatko

Tadej Toš je bil stalni član ansambla SNG Maribor med letoma 2000 in 2013, na tem istem odru pa vsako leto vodi prireditev Bob leta, in tako gre vsekakor za prostor, kjer bosta njegova drznost in nabrušeni jezik prišla še bolj do izraza. Kaj nam Toš pripravlja za tokratni viktorski večer, je strogo varovana skrivnost, ki jo v scenarij spletata Tadej in režiser Klemen Dvornik.

Glasbeni presežki

Prireditev so otvorili CoverLover, ki so bili na viktorskem odru skupaj z Zoranom Predinom, tokrat pa so se predstavili z novim članom, kitaristom in pevcem Matejem Brodarjem - Brojem. Fantovska senzacija In & Out, ki so po novem trio, je februarja izdala prvenec Valovi, naslovno pesem so premierno predstavili prav na Viktorjih, na odru pa se jim je pridružil tudi raper Trkaj. Letos so oder zasedli tudi Dan D, ki poleti s svojim akustičnim repertoarjem odhajajo na turnejo po slovenskih gradovih, so se predstavili s svojimi Pozitivnimi mislimi. Anja Baš, ki se je nekateri spomnijo iz zasedbe Angee, drugi pa kot članico zasedbe Rock Partyzani, se je predstavila z nadvse zanimivo in atraktivno spremljevalno skupino Bejbe. 3Čelos so se nedavno predstavili s skladbo Madamme, nadaljevanje ljubezenske zgodbe pa so nadgradili, in sicer na Viktorjih so nastopili s pomočjo Klemna Bunderle, priljubljenega voditelja Radia Aktual in odličnega pevca!

Marko Delbello Ocepek, Miran Juršič, Alesh Maatko

Morda bo pa to glasbeni nastop, po katerem si bomo zapomnili letošnjo podelitev? Fantovska senzacija In & Out, ki so po novem trio, je februarja izdala prvenec Valovi, naslovno pesem pa so premierno predstavili prav na Viktorjih, na odru pa se jim je pridružil tudi raper Trkaj. Skupina Muff se z vsako skladbo uleže v naša ušesa – na Emi so zablesteli s pesmijo Let Me Be, fatalna pevka Senidah nas je prevzela s svojim glasom in pojavo, na Viktorjih pa so se predstavili s svojo novo balado. Gledalce je presenetil tudi  nastop pevca Zdravko Čolić.

NOMINACIJE

Viktorji popularnosti:

TV-osebnost: Klemen Slakonja, Mario Galunič, Slavko Bobovnik, Boštjan Romih in Vid Valič / zmagovalec Klemen Slakonja

TV-oddaja :Moja Slovenija, Vid in Pero šov, Odmevi, 24 ur in Moj dragi zmore / zmagovalka oddaja Vid in Pero šov

Glasbeni izvajalec: Tanja Žagar, Modrijani, Jan Plestenjak, Siddharta in Magnifico/ zmagovalci Modrijani

Radijska postaja: Radio S, Val 202, Radio 1, Radio Center in Radio City / zmagovalni radio Val 202

Radijska osebnost: Denis Avdić, Miro Mutvar, Andrej Karoli, Sašo Hribar in Jože Činč /  zmagovalec Jože Činč

Spletna stran: 24ur.com, slorock.si, rtvslo.si, siol.net in najdi.si / zmagovalci 24ur.com

 

Viktorja za voditelja informativne televizijske oddaje znova prejel Slavko Bobovnik. Celotna ekipa Odmevov na RTV Slovenija pa se je razveselila že 12. viktorja za informativno televizijsko oddajo.

Za najboljšo televizijsko oddajo so gledalci in gledalke z glasovanjem izbrali Vid in Pero šov, medtem ko je strokovni viktor za zabavno in igrano televizijsko oddajo šel v roke ustvarjalcem oddaje Dobro jutro.

Med otroškimi in mladinskimi televizijskimi oddajami, kjer po nominacijah sodeč še vedno prednjači RTV Slovenija, so viktorja že tretjič prejele Male sive celice.

Za najboljšega voditelja zabavne televizijske oddaje je viktorja dobil komik Klemen Slakonja, ki je s seboj na oder prinesel dolg spisek ljudi, ki se jim je želel zahvaliti. Nekaj minut kasneje je prejel še viktorja za najbolj priljubljeno televizijsko osebnost in se zavrtel z Rebeko Dremelj in Vesno Fabjan, ki sta mu podelili to nagrado.

Kot najbolj obetavno medijsko osebnost je Akademija Viktor prepoznala igralca Anžeta Zevnika. Ob prejemu nagrade je prebral pesem, ki jo je napisal svojim staršem.

Med prav tako nominiranima Tanjo Žagar in Siddharto so viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca prejeli Modrijani, ki bodo zaradi nocojšnje odsotnosti zlati kipec prejeli po pošti. Toš jim je zaželel uspešen prodor na tuje trge, saj kot velik problem slovenske glasbene smetane vidi nevajenost spati v tuji postelji. "Ker tudi če so na veliki vseslovenski turneji, lahko hodijo domov spat," se je pošalil voditelj.

Viktorja za radijsko osebnost leta je prejel Prekmurec Jože Činč, ki se mu vse velike medijske stvari dogajajo v volilnem letu. Najbolj priljubljena radijska postaja pa je Val 202, kjer so veseli, da so Radio Veseljak izločili iz konkurence.

Viktorja 2013 za najboljšo spletno stran je dobil 24ur.com, ki ima v svoji vitrini že dva takšna kipca.


Viktorja za življenjsko leto je prejel vidno čustveno pretresen legendarni pevec Alfi Nipič.