Črna kronika

V zadnjih 24 urah ugasnila kar štiri življenja

STA/J.P.
8. 6. 2014, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V soboto ob 13.55 se je na regionalni cesti izven naselja Rižana zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 32-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Zajem zaslonske slike

Prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila tudi v soboto ob 21.25 izven naselja Steske v občini Nova Gorica, umrli sta dve osebi. Nesreča se je zgodila, ko je 21-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Branika proti Dornberku. Ko je pripeljala v desni ovinek izven naselja Steske, jo je zaneslo levo, na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tem trenutku v nasprotni smeri pripeljala 33-letna voznica osebnega avtomobila. 21-letna voznica je z desnim bočnim delom vozila trčila v prednji del vozila 33-letne voznice. Zaradi hudih poškodb sta na kraju umrli 21-letna voznica osebnega avtomobila in 16-letna sopotnica v njenem vozilu.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 90 prometnih nesreč, v katerih so štiri osebe umrle, 23 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, sedem pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 134 kršitev javnega reda in miru ter 124 kaznivih dejanj.

 

Danes ponoči ob 3.05 pa se je na lokalni cesti med Koprom in Serminom zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 44-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Bertokov proti Kopru in pri tem trčil v robnik nato pa v odbojno ograjo. Pri tem je bil tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 99-krat posredovali na javnih krajih in 35-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli osem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 71 tatvin, 24 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, po štiri kazniva dejanja nasilja v družini in povzročitve telesne poškodbe, ter kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in ponarejanje denarja.