Zabava

Divlje jagode z novim singlom

U.K.
29. 5. 2014, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Rokerske legende Divlje Jagode, ki jih vodi karizmatični Zele in ga oboževalci že dolgo imenujejo "Maestro kitare", so po natančno desetih letih izdali dvanajsti album "Biodinamička Ljubav", ki obeležuje njihovo 35. obletnico delovanja.

Skupina Divlje jagode na novem albumu izraža strast, čustva, energijo, nasilje, magijo in unikatno virtuoznost ustanovitelja »Jagod«, kitarista Zeleta, ki z vsakim novim albumom popelje band korak naprej v nove smernice rock glasbe. "Po 35 letih obstoja skupine so tu še vedno pesmi ki ne zbledijo, dvanajst posnetih albumov, prodanih na milijone plošč, kaset in zgoščenk in ni potrebe pojasnjevati, kaj sem kot avtor želel povedati. Jaz pripadam vsem tistim, ki me želijo in tistim, ki so se našli v mojih pesmih", je o albumu povedal Zele, ustanovitelj Divljih jagod.
Ob 35. obletnici delovanja je band začel pohod po državah nekdanje Jugoslavije, kjer na odrih predstavljajo poleg že znanih hitov, med katerimi so se Slovencem zagotovo najbolj v spomin vtisnili »Motori«, tudi pesmi iz novega albuma Biodinamička ljubav. Na radijske in TV postaje pa prihaja njihov novi izdelek z naslovom 'Samo da znaš'. »Pesem" Samo da znaš " je rock balada, ki je sigurno drugačna od vseh pesmi, ki se trenutno vrtijo v Sloveniji in tudi širše v regiji«, je zaupal Zele.
Biodinamička ljubezen ponuja nekaj "instant classic" hitov, balad, hard'n heavy eksplozije, emocijskih pesmi z močnimi refreni pa vse tja do blues klasike. Kritiki so očarani tako nad inštrumentalno kot tudi samo vokalno izvedbo z močnimi besedili.
Vrhunski design naslovnice in celotnega albuma je ustvaril Igor CC Kelčec, čigar ime je že samo po sebi blagovna znamka. Ker nosi novi album nenavadno ime in vsebuje simbolično sporočilo je sama naslovnica sprožila velik odziv fanov na Facebook strani Divljih jagod, ki še vedno ugotavljajo, kaj se skriva za samim designom.