Zabava

Kitarista skupine AC/DC naj bi zadela kap

J.P.
18. 4. 2014, 10.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Legendarni rokerji so oznanili, da si bo kitarist in ustanovni član skupine Malcolm Young od le-te zaradi slabega zdravstvenega stanja vzel nekaj premora. Pred dnevi je namreč svet obkrožila novica, da sloviti kitarist zaradi bolezni s skupino ne bo več mogel nastopati.

Mark Gable, pevec skupine Choirboys, je na avstralskem radiju ABC povedal, da Malcolm ne more več nastopati. In ne le to – njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo izjemno resno. Pod vprašajem naj bi bilo tudi snemanje že napovedanega albuma.

Domnevno naj bi imel težave s prepoznavanjem znanih obrazov in komunikacijo.

Avstralski novinar Darryl Mason je zapisal, da je kitarista prejšnji mesec zadela kap. Njegovo stanje naj bi bilo tako krhko, da njegova družina z ženo Lindo na čelu zanj že išče stalno nego. Trenutno naj bi zanj skrbeli doma. Domnevno naj bi imel težave s prepoznavanjem znanih obrazov in komunikacijo.

Pevec skupine AC/DC Brian Johnson je zanikal vse govorice o neizbežni upokojitvi slovitih rokerjev. Kot je dejal, je skupina pripravljena na snemanje svojega 16. studijskega albuma. »Maja se bomo vsekakor zbrali v Vancouvru,« je povedal. Je pa Johnson v intervjujih leta 2012 in 2014 razkril, da je neimenovanega člana skupine doletela huda bolezen.