Zabava

Mlada igralka Ajda pravi, da bi vsaka morala poskusiti poljubiti Cavazzo

Ajda Janovsky
30. 1. 2014, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Neposredno z vaj za MGL-ovo Lizistrato, ki ji zdaj, ko se bliža premiera, zavzemajo praktično ves dan, Ajda Smrekar privihra na najino srečanje točna kot ura.

Arhiv

Ste se udeležili zadnje premiere, predstave Fiziki v svoji matični gledališki hiši MGL?
Moj poklic je takšen, da si časa ne morem prerazporejati po svoji volji. So časi, ko komaj dospem z ene obveznosti na drugo, in so časi, ko je časa za uresničevanje želja vseeno nekaj. Fiziki niso edini, ki bodo morali počakati, poskušam pa slediti gledališki produkciji kar najbolj dosledno.


Si sicer redno ogledujete gledališke predstave na domačih odrih?
Rada si jih ogledam čim več. Zdi se mi, da je za igralca pomembno, da ve, kaj se dogaja v njegovi in v drugih hišah.


Kako je sedeti v dvorani, kadar igra kdo od vaših prijateljev ali znancev? Ali pa vaš fant Klemen? Je občutek podoben, kot če bi ljubitelj nogometa sedel na nogometni tekmi? Navijate zanje?
Ko ima Klemen predstavo, sem, če se le da, na premieri in zdi se mi, da sem običajno dvakrat bolj nervozna kot on. Enako velja zanj, ko pride gledat mene. Drug drugega podpirava, seveda. Sicer je pa vedno zanimivo videti, kaj počnejo kolegi. Seveda doživljam nekaj podobnega kot navijačica, le da ko zastor pade, sledi debata.


Ste na kateri od predstav, ki ste si jih ogledali zadnje čase, vzklikali od navdušenja?
Zelo si želim ogledati Lorencijevo Svatbo v Drami, nisem je še videla, sem pa slišala ogromno pohval, in pa Golo v režiji Alena Jelena v Mestnem gledališču.

 

Več vas čaka v novi EVI!