Zabava

Zvezdnico prizadel rak dojke

T.P./M.J.
28. 1. 2014, 11.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slavni lepotici so zaradi raka na prsih morali odstraniti obe dojki. Kmalu po odstranitvi se je odločila za nove prsi, ki jih je sprejela za svoje in jih ponosno pokazala javnosti.

Nekdanji model in modna oblikovalka Claire Farwell (45) so pred štirimi leti odstranili obe dojki. Po operaciji se je odločila za rekonstruktivno kirurgijo. Njene prsi so danes videti drugačne, a jih je vseeno ponosno pokazala javnosti.

Byron Atienza

»Vse skupaj se je začelo z neverjetno utrujenostjo, ki je nisem bila vajena. Vedno sem bila zdrava in polna energije, zato sem vedela, da nekaj ni v redu z mano. Odšla sem na zdravniški pregled,« pripoveduje Claire. Testi so pokazala, da ima zelo nizek nivo vitamina D, kar je pogosti simptom raka. Na koncu se je izkazalo, da ima prav to bolezen.

»Spominjam se trenutka, ko sem izvedela, da imam raka,« se spominja manekenka. »Bila sem v trgovini in bilo mi je žal, da nekega topa, ki mi je bil zelo všeč, ne bom mogla nositi brez modrca.« Dvojna mastektomija oziroma kirurška odstranitev dojk je bila zanjo edina možnost, da se reši bolezni. Operacijo so ji naredili februarja 2010, dva meseca zatem pa se je že odločila za rekonstrukcijo dojk.

»Ko so me zdravniki vprašali, ali želim zadržati bradavičke, sem se vprašala, le zakaj bi jih, saj vendar ne bom pozirala za Playboy. Četudi bi to lahko kdaj storila, ne bi želela. Zakaj ne bi sprejela svojih prsi in vsem povedala, da se odlično počutim.«

Nič manj ženska

Claire živi v Los Angelesu z možem Gusem (36) ter hčerkama Devon (7) in Avalon (6). Ker jo je navdušil projekt Scar modnega fotografa Davida Jaya, ki je prikazal 50 žensk, ki so premagale raka, se je odločila, da na ta način tudi sama prikaže svojo zgodbo. To je storila pred objektivom fotografa Byrona Atienza, pred katerim se je povsem razgalila.

Byron Atienza

Clairenim 'novim' prsim prav nič ne manjka in bradavic ne pogreša. Nepričakovano se je njeno življenje po operaciji obrnila v drugo smer. Začela je kreirati oblačila in zaradi odličnih kritik leta 2012 ustvarila svojo modno linijo Claire Farwell.