Zabava

Murko končno razkril svojo izobrazbo

mv/N.J.
12. 1. 2014, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Najboljši samopromotor vseh časov, Damjan Murko, spet preseneča. Po izdanih koledarjih, ki so še zmeraj naprodaj, je tokrat zakuhal, in to dobesedno, svojo slaščičarsko knjigo z recepti in pikantnim življenjem.

K. B.

Stavi, da bo knjiga pravi hit, in se prodaje ne boji. »Vesel sem, da je to še ena stopnička više v mojem medijskem izražanju, in vem, da bo moja publika tokrat spet vesela, presenečena, morda šokirana, a kaj hočem, ne morem iz svoje kože, to sem jaz in všeč mi je, da sem tak,« nam je zaupal Damjan, ki mu je vsekakor treba čestitati za sposobnost samopromocije.

Skrival, da je slaščičar

Od njegove prve knjige je minilo skoraj pet let, ker pa nova knjiga ni nadaljevanje prejšnje in predstavlja njegovo življenje v stripu in temelji na slaščičarskih receptih, ki so v večini njegovi avtorski, je še toliko bolj zanimiva. »Sploh zato, ker nikoli nisem skrival, da sem po izobrazbi slaščičar, čeprav tega poklica nisem nikoli opravljal,« pravi Murko.

Ilustracijo za naslovnico knjige je posebej zanj narisala Libertad Delgado Rodriguez iz Španije, natančneje iz Granade. V svoji državi je zelo cenjena, leta 2009 je dobila celo nagrado za najboljšo ilustratorko. V knjigi je 69 receptov, ker je to najbolj erotična številka, obogatenih s smešnimi citati Damjana Murka, tudi na račun slovenskih politikov. »V obliki stripa še nihče nima kuharske knjige, to je svetovna inovacija. Rad sem prvi, tudi na tem področju,« je povedal samopromotor, ki je priznal, da je nove knjige vesel kot majhen otrok igrače.