Zabava

Med nominiranci za glasbene nagrade tudi David Bowie

STA/M.J.
10. 1. 2014, 13.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pri nominacijah za priznane glasbene nagrade brit (Brit Awards) v Veliki Britaniji so s štirimi v ospredju britanski rockerji Bastille in electro duo Disclosure. Za dve nagradi se potegujeta tudi legendarni rocker David Bowie in fantovska zasedba One Direction. Nagrade bodo podelili 19. februarja v londonski O2 Areni.

Profimedia
Člani njegove ekipe so razkrili, da je Bowieja pri ustvarjanju albuma Blackstar med drugim navdihnil album To Pimp a Butterfly ameriškega hip-hoperja Kendricka Lamarja.

Zasedbi Bastille in Disclosure sta po poročanju francoske tiskovne agencije AFP nominirani za nagrade za najboljši single, najboljšo britansko skupino, najboljši album in najbolj prodorne umetnike.

Za nagrado za najboljši album se s ploščo The Next Day poteguje tudi Bowie, ki je nominiran še v kategoriji najboljših britanskih umetnikov. V tej kategoriji je pevec prejel nagrado že leta 1984, letos pa so ob njem nominirani še Jake Bugg, James Blake, John Newman in Tom Odell.

Pop skupina One Direction se s pesmijo One Way Or Another (Teenage Kicks) poteguje za nagrado za najboljši single, prislužili pa so si tudi nominacijo za najboljšo britansko skupino.

Nominiranci v mednarodnih kategorijah so Lady Gaga, Eminem, Justin Timberlake, Katy Perry, Daft Punk in Pink.

Nagrade brit so britanska različica ameriških nagrad grammy, zmagovalce pa izberejo z glasovanjem več kot tisoč zastopnikov glasbene industrije.