Zabava

Inženirka s svojo glasbeno skupino

M.J.
9. 1. 2014, 15.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kaj menite, kakšen je vsakdan inženirke? Za Sonjo Zagorc, univerzitetno diplomirano inženirko elektrotehnike, predvsem zelo pester. Sonja, ki je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani diplomirala na temo "Projektiranje in analiza sončnih elektrarn s fotonapetostnimi moduli na odlagališčih odpadkov", svoj prosti čas namenja predvsem glasbi.

Osebni arhiv

Inženirka elektrotehnike je soustanoviteljica ženske rock skupine Hellcats, kjer je izjemna bobnarka in avtorica skladb. Dekliška glasbena zasedba, ki ustvarja že sedem let, je pred kratkim izdala studijski prvenec "Divja pot", dekleta pa so aktivna tako doma kot tudi v tujini.

Glasbeno kariero je Sonja uspešno združevala s študijem na Fakulteti za elektrotehniko, posveča pa se tudi plesu, saj že 12 let pleše jazz balet v plesni šoli Kazina. Pa vendar to še ni vse! Vas zanima, kaj Sonji poleg vsega naštetega še zapolnjuje pester urnik?

Vsestranska Sonja svoj prosti čas namenja še eni svoji strasti.

Energična bobnarka nam je povedala, da od oktobra 2012 sodeluje tudi pri oceni vzdržnosti za jedrsko tehnologijo proizvodnje električne energije v Sloveniji preko Inštituta Jožef Štefan in GEN energije, zdaj pa je tam tudi zaposlena. Sonja pravi, da jo različne strasti, ki se na prvi pogled mogoče izključujejo, izpopolnjujejo in njen vsakdan barvajo v zanimivo mavrico.

Znanje in veščine, ki jih pridobi na enem področju, s pridom uporablja na drugem in dokazuje, da gresta znanost in umetnost z roko v roki. Inženirki, plesalki, bobnarki in raziskovalki ne zmanjka energije, zato se veseli novih izzivov in nadaljnjega ustvarjanja -  tako na področju plesa in glasbe kot tudi v svetu elektrotehnike.