Zabava

Pia Zemljič prisrčna in rahlo zabita

S.R.
2. 1. 2014, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

... kot Meg v komediji Sleparja v krilih. Nagrado Sklada Staneta Severja za najboljše dosežke na slovenskih poklicnih odrih v letu 2013 so nedavno podelili igralcema Primožu Pirnatu in Pii Zemljič. Pia, članica umetniškega ansambla Slovenskega ljudskega gledališče Celje, je nagrado dobila za svoje vloge v celjskem gledališču in Mini teatru. »Pia Zemljič že leta dokazuje, da je natančna, študiozna in zanesljiva interpretka širokega dramskega razpona,« je v obrazložitvi nagrade zapisala žirija.

Mediaspeed

Pii nagrada ogromno pomeni, razveselil pa se je je tudi njen življenjski spremljevalec, prav tako odličen igralec Marko Mandić. »Počaščena sem in hvaležna za letošnjo Severjevo nagrado, ki je pomembna, velika in žlahtna nagrada,« pravi igralka.

»Prejela sem jo za res pestro leto v SLG Celje, za prisrčno in rahlo zabito Meg v letošnji žlahtni komediji Sleparja v krilih, za skrivnostno vdovo Quinn v Največjem frajerju zahodnega sveta, za Laino in pevko Brechtovih songov v predstavi Gospodar Puntila in njegov hlapec Matti ter za razčlovečeno vlogo Vodje korporativnega sistema v Krčih, pa tudi za vlogo Pie v Zapiranju ljubezni v koprodukciji Mini Teatra in Mestnega gledališča Ptuj. Seveda sem ob novici kar poskočila od veselja, sploh ko sem izvedela, da jo dobim v vrhunski družbi. Primož Pirnat je moj dober prijatelj in čudovit igralec.

Moj Marko je Severjevo nagrado prejel že pred 11 leti in je s polno paro navijal zame. Po podelitvi sva se morala žal takoj vrniti v Ljubljano, ker sva isti večer igrala Zapiranje ljubezni v Mini teatru. 'Malo smo se še poveselili, zdaj smo spet navadne miši,'« se je še pošalila s citatom iz Pekarne Mišmaš. Pia se veseli novih izzivov: »Februarja me čaka študij Yasmine Reza Kako poveš, kar si odigral v režiji Janeza Pipana, kjer igram strašno zanimiv lik pisateljice Nathalie Oppenheim; prisrčno vas vabim v kino – manjšo vlogo igram v filmu Barbare Zemljič Panika. Od nagrajenih vlog še vedno igram Meg v Sleparjih, s Krči, predstavo, ki mi je še posebej ljuba, pa ta mesec gostujemo tudi v Ljubljani, če vam je Celje predaleč.«