Zabava

Helena Blagne skrivala bolečino

Revija Avenija
2. 1. 2014, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Helenca nas je v tem letu malce šokirala: z izjavo za javnost, v kateri je sporočila, da je njenega 17 let trajajočega zakona z Mitjo Zamanom nepreklicno konec. Saj so se rumeni mediji leta in leta trudili najti kakšno razpoko v tem na zunaj idealnem zakonu, a jim ni uspelo, kajti Heleni je očitno uspelo vse zadržati med štirimi zidovi.

In je, tudi ko se je ločevala, ostala dama – za medije ni povedala nič spornega, nič obtožujočega, nič grenkega. Bolečino ob ločitvi, ki jo je dobro skrivala, je prebolevala s trdim delom: v Mestnem gledališču Ptuj je sodelovala pri predstavi s pomenljivim naslovom Najstarejša obrt in v njej odigrala vlogo Marlene Dietrich.

Ko smo jo ob ločitvi vprašali, ali je pravljice z Mitjo nepreklicno konec in ali ji je žal, da se je sploh poročila z njim, je bila jasna in odločna: »Cikel življenja ima začetke in konce, vzpone in padce, preteklost in prihodnost. Pomembno je, da vemo, kdaj je en cikel končan in kdaj se začenja nov. Moja življenjska zgodba je zaradi tega odnosa veliko bogatejša, kot bi bila brez njega.«

Da ničesar ne obžaluje, je razkrila. »To je čustvo, ki mu ne zaupam, saj se v njem velikokrat skrivajo slabosti. Jaz se jim ne prepuščam. Na koncu svoje poti moramo biti predvsem vedno jasni in pošteni – tako do sebe kot do drugih.«

Mediaspeed

Trivia:

Rojena: 8. maja 1963 (50 let) na Jesenicah.

Stan: Ločena.

Otroci: Petnajstletni Kristijan, ki uspešno trenira karate in osvaja najvišje kolajne v svojih kategorijah.

Konjički: Pravi, da čisto rada teče in telovadi, včasih je rada jahala, danes pa vozi udobne avtomobile, najraje mercedes.

Lepotne operacije: Med prvimi je priznala, da si je dala operirati »surlo«, kot pravi nosu. Drugih posegov ne priznava, čeprav je videti hudičevo dobro!