Zabava

Nagradni natečaj je z razglasitvijo treh najlepših viž dosegel vrhunec.

Alesh Maatko
20. 12. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nagradni natečaj, ki sta ga z roko v roki pripravila radio in televizija Veseljak, je z razglasitvijo desetih finalistov in treh najlepših viž dosegel vrhunec.Da glasba povezuje in osrečuje, kot pravi stari rek, velja tudi za Veseljakovo vižo. Izjemen odziv 40 glasbenikov oziroma skupin tako iz zabavnega kot iz narodnozabavnega sveta, več tisoč glasov ter izjemne viže in napevi so le del zgodbe, ki se je odvijala v okviru nagradnega natečaja, na katerega se je lahko prijavila katerakoli slovenska narodnozabavna ali zabavna skupina oziroma solisti ali dueti.

TV Veseljak

Strokovna komisija v sestavi Tadej Mihelič, Milan Kokalj, Bojan Zeme, Nejc Odlazek, Sabina Brdnik in Cveto Polak je preposlušala vseh 10 finalistov (Agata Zgonec – Marija rožnovenska; Ansambel Azalea – Daj, daj; Ansambel Jurčki – Snežna polka, Ansambel Nalet – Rekel ji bom; Ansambel Poljanšek – Gasilska veselica; Ansambel Špica – Jaz izginjam; Ansambel Rosika – Črnolaska; Družina Ferme – Zgodba Jagerska; Modrina Band – Odšel si; 3 Čellos – Madamme), ki jih je izmed vseh 40 glasbenikov, kolikor se jih je odzvalo na javni natečaj, prek kratkih SMS-sporočil izbralo izključno ljudstvo.

TV Veseljak

Žiranti so ugotovili, da so glasbeniki k projektu radia in televizije Veseljak pristopili zelo odgovorno, na koncu pa so se, kot določajo pravila, odločili za tri najlepše viže. Ansambel Poljanšek, ki se je na natečaj prijavil s skladbo Gasilska veselica, za nagrado prejme videospot produkcije hiše Krater Media in snemanje ene skladbe v glasbenem studiu Mihelič. Zasedba Modrina Band, ki je stavila na valček Odšel si, prejme električno akustično kitaro TON630 proizvajalca Tomaža Šinka, skupina Špica pa je za nagrajeno skladbo Jaz izginjam prav tako prejela snemanje ene skladbe v profesionalnem studiu Mihelič. Vsi trije nagrajenci pa prejmejo še ustrezno promocijo v edicijah Krater Medie.