Zabava

Plestenjak na odru s Turkom

M. V.
13. 12. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Eden najboljših slovenskih glasbenikov, avtor in izvajalec Jan Plestenjak, je z zadnjim albumom Večja od neba očaral Slovenijo. Decembrski program pa bo nadgradil s sodelovanjem z Iztokom Turkom.

O tem, da je Jan Plestenjak nedvomno eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, ki s svojo glasbo vsakič znova očara Slovence, pričajo razprodani koncerti po Sloveniji, na katerih obiskovalci z Janom v en glas prepevajo tako njegove najnovejše pesmi kot starejše uspešnice. V začetku leta je Jan še pred izidom albuma predstavil balado Ob tebi bom ostal, ob drugem singlu pa je spremenil smer in se odločil, da bo poslušalce pozabaval s simpatičnim videom Večja od neba, ki je mnoge navdušil in se je izkazal kot poletna uspešnica. Z videom za tretji singel Čao lepa pa je Jan razkril nastajanje pesmi v studiu in prikazal svojo pot do zabave na koncertu.

Nadgradnja programa

V naslednjih dneh Jana čaka decembrska turneja, na katero se že pridno pripravlja. Da bodo koncerti še bolj dodelani in bo zabava v mrzlih decembrskih večerih dosegla vrelišče, se je Jan odločil za sodelovanje z vrhunskim glasbenikom. Poleg Janove stalne spremljevalne ekipe se mu je pridružil Iztok Turk, ki bo poskrbel, da bodo pesmi dobile svežino, ki je do zdaj še niste slišali. Gre za izjemnega producenta, ki je sodeloval pri odmevnih projektih kultne skupine Videosex in skupine Laibach.