Zabava

Najlepši Slovenec, Jure Rugani, z napojem za večno življenje

Alesh Maatko / Foto: Vid Rotar
10. 11. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mister Slovenije 2013, Jure Rugani, se je pred odhodom na svetovni lepotni izbor v Indonezijo še zadnjič predstavil domači javnosti, obenem pa se je poslovil tudi od prijateljev in znancev.

Vid Rotar

Absolvent fakultete za šport se je na najpomembnejši dogodek leta, kot nam je zaupal, pripravljal kar sam. »Izdelal sem načrt treningov in se v zadnjem obdobju dosledno držal zastavljenega. Mislim, da sem z intenzivnimi treningi in pravilno prehrano dosegel želeno, pa tudi kondicijsko sem zelo dobro pripravljen,« je dejal Jure Rugani. Z Juretom potuje tudi Erik Ferfolja, član organizacije Mister Slovenije, ki je povedal: »Svetovni izbor bo potekal dva tedna. Najprej bomo nekaj dni v Džakarti, potem pa letimo na drugi konec Indonezije, na Javo. Veliko bo turističnih in kulturnih ogledov, srečanj z visokimi predstavniki in seveda snemanj. Teden dni pred finalom se vrnemo v Džakarto, kjer bodo potekale intenzivne priprave na finalni dogodek. Ta bo v četrtek, 21. novembra, v dvorani Skenoo Hall. Držite pesti!«

Novinarsko konferenco je zabavno in dinamično povezovala Manja Plešnar. Poleg Erika Ferfolje in Jureta Ruganija je bil med govorci tudi lanski mister Marko Šobot. Novomeščan, ki je lani z mestom 2. spremljevalca dosegel najvišjo uvrstitev doslej, je Juretu podal kar nekaj nasvetov, kako doseči uspeh. Med publiko pa so bučno ploskali tudi drugi najlepši Slovenci.

V protokolu svetovnega lepotnega tekmovanja je tudi predaja nacionalnih daril. Slovenski mister bo tamkajšnjim predstavnikom  podaril tako imenovani Napoj za večno življenje. Gre za stekleni in pozlačeni kartuzijanski kelih, ki ga podarja župan Občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek. Stvaritev iz vrhunskega kristalno-svinčenega stekla je oblikoval Zlatko Magdič, ročno pa so jo izdelali graverji in pihalci v Steklarni Rogaška. Kelih krasijo štirje grbi menihov iz Žičke kartuzije, ki so sestavljeni iz štirih zelišč.

Nekoč so ga izdelovali kartuzijanski steklarji, in sicer kot poročni kelih, zdaj pa je to simbol mesta Slovenske Konjice, ki predstavlja napoj za večno življenje. Na finalnem dogodku bo sicer Jure blestel v elegantni obleki iz piranskega Butika Franko, predstavil pa se bo tudi v narodni noši in kopalkah ...