Zabava

Jernej Damjan nima časa za seks z ženo

Iztok Gartner
23. 10. 2013, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jernej Damjan, šampion v smučarskih skokih, in Taya, pevka in radijska voditeljica, sta že nekaj časa srečno poročena. Z nami sta z veseljem delila nekaj intimnih trenutkov in nam zaupala, da si med tem, ko sta narazen, čas krajšata z virtualnimi objemčki in poljubčki, ki utegnejo biti včasih precej zanimivi in navihani.

Sašo Domijan, zasebni arhiv, Mediaspeed
Rada se imata!

»Že odkar se poznava, morava čas razporejati pametno, da se pač čim več vidiva. Jerneju treningi in priprave ter tekme vzamejo veliko časa, res veliko tudi potuje,« je začela pripovedovati Taya, ki svoje obveznosti, kot so služba, radio, modne revije in glasbena kariera, razporeja tako, da je še vedno prosta in lahko najde čas za svojega najdražjega. »Čeprav sva oba zelo zaposlena, nama vseeno uspe imeti kakšne popoldneve samo zase in se jih vedno zelo veseliva,« doda Jernej Damjan, ki je prepričan, da odsotnosti njuno ljubezen pravzaprav krepijo, ne pa oddaljujejo, kot menijo nekateri.

Sašo Domijan, zasebni arhiv, Mediaspeed
"Ko rečeš, ljubim te, moraš v tistem trenutku začutiti, da moraš to povedati."

 ''Crkljanje'' je vedno zanimivo

 Nas je seveda zanimalo, če zaradi tega trpi njuno intimno življenje in kako se znajdeta, ko sta predolgo časa narazen. »Da, ko sva narazen, intime nekako ni,« sta odgovorila oba hkrati, se spogledala, nasmehnila in nadaljevala: ''Namesto klasične intime imava spodbudne besede, virtualne poljubčke in objeme.'' Kaj pa takrat, ko sta skupaj in si želita navihano popestriti svoje spolno življenje? »Nič posebnega,« pravi Taya. »Ko imava čas za 'crkljanje', je to seveda vedno fino in zanimivo. Za zdaj ne potrebujeva čisto nič več.« Dokaj klasičen par bi lahko rekli, ki v prihodnosti seveda načrtuje tudi otroke. Ali kot je povedal Damjan: »Pravijo, da so otroci nepredvidljivi, in midva sva se odločila, da se bova glede tega prepustila in dovolila, da bo to za naju presenečenje.«

Sašo Domijan, zasebni arhiv, Mediaspeed
Seksi Taya in Damjan

 Nista bila vedno ustvarjena drug za drugega

Ko ju človek vidi skupaj, dobi občutek, da sta kot ustvarjena drug za drugega. A Taya pove, da ni bilo vedno tako. »Glede na to, da so bili najini skupni začetki malo bolj burni, se nama zdi, da sva pravo ljubezen začutila, ko se je začelo stanje umirjati. Na začetku, ko sva še sama ugotavljala, kdo in kaj sva skupaj, je bil pritisk medijev nepričakovano velik in na trenutke malo prehud. Iskreno vam lahko priznam, da nama je to v tistih trenutkih bolj škodilo, kot koristilo. Ko se je vse malo umirilo, ko sva lahko zadihala skupaj, se je začelo vse razvijati v pravo smer. Nobeden od naju ni šel v zvezo, ker bi želel nekaj preizkušati, ampak sva se odločila, da je to to. Pa saj to nekako kar takoj začutiš, mar ne.« In še recept oziroma nasvet za dober zakon? »Imava recepte za veliko dobrih jedi, ampak za dober zakon pa misliva, da ne obstaja drugega kot smernice. Pa potem vsak po svoje nekaj doda (smeh). Midva verjameva, da morava vedno držati skupaj ne glede na to, kaj si drugi mislijo. Biti iskrena in biti pozitivna. In ko rečeš, ljubim te, moraš v tistem trenutku začutiti, da moraš to povedati, to ne sme biti samoumevno in moč navade,« pravita Jernej in Taya.