Zabava

Jure Štekar je 'sanjski kmet'

Sonja Javornik
10. 9. 2013, 17.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Gledalci Planet Tv bodo lahko spremljali, katero dekle bo imelo največ sreče pri osvajanju srca Jureta Štekarja, postavnega kmeta in vinarja, ki se je zaradi promocije odločil za sodelovanje v oddaji Ljubezen na deželi.

arhiv Planet TV
Veseli se nove izkušnje in komaj čaka, da bo spoznal dekleta.

Hmmm, se ne bojite, da boste dekleta že takoj na začetku razočarali, ko takole pravite, da ne iščete ljubezni, pač pa vam gre za promocijo?

Jaz vedno pravim, da nikoli ne reci nikoli. Saj sem vedno poudaril, da si želim, da bi se zaljubil, ampak bi lagal, če ne bi priznal, da si želim tudi promocijo za svojo Hišo Štekar, navsezadnje sem le gospodar.

 

Koliko vina pa imate v kleti - ga bo dovolj, če bo promocija uspešna in bodo vsi hoteli samo še vaše vino?

Vina je dovolj za vse. Sploh pa je trgatev že pred vrati in nanjo ste vabljeni prav vsi. Poglejte na naš uradni Facebook profil in se prijavite, tudi vi ste vabljeni.

arhiv Planet TV
Kot pravi kavalir ne izda avanturic.

Kakšno je vino, ki ga pridelujete?

Naše vino je posebno. Smo v ekološki pridelavi in predelavi. To pomeni, da ne škropimo s sistemiki. Škropimo z algami, mikroorganizmi in koprivami, ki so naravni preparati. Niti v kleti se ne poslužujemo filtracij in razsluževanja. Lahko bi še našteval, a za okvirno sliko je verjetno to dovolj.

 

Kakšno pa bi moralo biti dekle, ki bi pritegnilo vaš pogled?

Dekle mora biti simpatično, zabavno in zanimivo.

 

Pred letom dni ste končali resno zvezo. Zakaj sta šla narazen?

Ko sem vstopil v resničnostni šov, si nisem predstavljal, da bo tako veliko vprašanj tudi o prejšnjih zvezah. Nerad govorim o tem, ne zdi se mi prav, tudi zaradi dekleta ne.

 

Ste si v tem letu privoščili kakšne avanture?

Pravi kavalir tega ne izda. (smeh)

 

Pa bi si zdaj želeli kaj bolj resnega? Že razmišljate o poroki, otrocih?

Že veliko časa razmišljam o resni zvezi, saj sem se iz preteklih veliko naučil. Mislim, da sem pripravljen, da sem se zresnil. Otroci so mi všeč in želim si jih.

 

Ste pripravljeni na kompromise, ki jih zahteva življenje v dvoje?

Že v mojem delu je veliko kompromisov, tako da ja, sem pripravljen.

arhiv Planet TV
Rad posluša Saškino glasbo.

Kaj pa je - razen tega, da bi seveda živela na kmetiji - tisto, od česar nikakor ne bi odstopili?

Ne odstopam od svojega dela, ki sem si ga izbral in mi je zelo všeč. Ne predstavljam si, da bi delal kaj drugega. Rad imam naravo, vinograde, vino in na koncu tudi stik z ljudmi, ki se zanimajo za vino.

 

Ste po duši romantik?

Mislim, da sem, saj moraš biti tudi z vinom malo romantičen. Kot ste videli, je naše vino Živo vino in je treba z njim delati kot z žensko.

 

Vam je všeč, da se bodo dekleta borila za vašo pozornost?

Ta situacija je zelo zanimiva in mislim, da bo zelo lepa izkušnja. Veselim se nove izkušnje in komaj čakam, da jih spoznam.

 

Ste sicer vi tisti, ki osvajate dekleta, ali ste se tudi prej bolj pustili osvojiti?

To je bilo vedno zelo odvisno od deklet. Nekatera so se morala boriti zame, za druga sem se moral pa sam zelo potruditi.

 

Imate kakšne moteče navade, razvade?

Kot vsak navaden človek imam tudi jaz verjetno kaj motečega. Se bom kar ponovil, kot sem že rekel v nekem intervjuju, sebe je najteže ocenjevati. Zelo sem trmast, kar pogosto škoduje v odnosu, a se učim delati kompromise.

 

Poslušate glasbo Saše Lendero?

Njena glasba mi je zelo všeč. Zdaj, ko sem Saško osebno spoznal, mislim, da jo bom še bolj poslušal. Saška mi je zelo pozitivna oseba, res ti zna prisluhniti in pomagati.