Zabava

Igralka čaka na sedemdesetletnico

Sonja Javornik
7. 9. 2013, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ena od največjih igralk v zgodovini jugoslovanskega filma je pred kratkim razkrila, da je niso povabili na okroglo obletnico Puljskega filmskega festivala, čeprav je tam dobila kup nagrad.

Sonja Javornik, Facebook
Igralka je še vedno navezana na Balkan, čeprav jo marsikdaj razočarajo prav v nekdanji domovini ...

“Hrvatje me niso povabili na petdesetletnico Pulja in prav tako ne na šestdesetletnico Pulja. Počakajmo še na sedemdesetletnico, če bom še živa ...” je cinična Mira Furlan, ki ji ni jasno, zakaj nekomu očitno ni prav, da bi prišla na festival, kjer so jo nekoč slavili kot kraljico.

Razočarana.

Čeprav že od devetdesetih gradi uspešno kariero v Hollywoodu (igrala je v serijah Lost in Babylon 5), je še vedno navezana na nekdanjo domovino. “Pred nekaj leti sem bila z majhno ladjo na Kornatih, kjer smo bili v čudoviti restavraciji. Tam so bili tudi Slovenci, ki so v meni prepoznali igralko Emo Begovič.

Miri je uspelo tudi v Hollywoodu.

Povedal sem, da sem jaz Mira Furlan, oni pa so rekli, da vedo, da je ena odšla, druga pa umrla. (smeh) Slovenija se je oddaljila od vsega,” je razumevajoča do Slovencev s slabim spominom. Igralka ima sicer po očetu tudi slovenske korenine. “V Sloveniji sem bila le enkrat, ko smo snemali film, in po Ljubljani sem se sprehodila s prijatelji, ki jih imam zelo rada.”