Zabava

Lani zamudil, letos 'izvisel'

A.M.
7. 9. 2013, 17.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mladi glasbenik, tako pravi tudi sam, nima ravno izrazitega smisla za rastline, niti tako imenovanih zelenih prstov. Pokosi travo, zalije vrtne rastline in podobno, to pa je bolj ali manj tudi vse.

Mediaspeed
Pred tremi leti je od prijateljev vseeno dobil zanimivo rastlino, ki po mnenju mnogih velja za najveličastnejšo kaktejo

Pred tremi leti je od prijateljev vseeno dobil zanimivo rastlino, ki po mnenju mnogih velja za najveličastnejšo kaktejo, kraljico noči. Kljub nizki starosti je lani nepričakovano presenetila in že cvetela s cvetom, ki je zares veličasten.

A Blue eyes ni imel priložnosti občudovati cveta, ki diši po vanilji in doseže odprt premer tudi 30 ali celo več centimetrov! Matija je bil namreč prav takrat, ko je kaktus zacvetel, na nastopu in se je vrnil šele zjutraj, zato je izpustil zanimivo doživetje. Kraljica noči je namreč cvet, ki se, ko je za to pripravljen, odpre le ponoči, pri čemer cveti le eno noč, z jutrom pa oveni in odmre.

Čeprav je Matija nevsakdanji spektakel v celoti zamudil in videl le oveneli ostanek, so mu posneli vsaj nekaj osupljivih fotografij za spomin. Te mu bodo očitno še kako prav prišle, sreča ga je očitno zaobšla tudi letošnje poletje. Čeprav je kraljica noči veličastna, je tudi muhasta. Kljub dobrim razmeram namreč ni nujno, da bo cvetela vsako leto in, kot vse kaže, se je Matijeva letos odločila, da ne bo. Časa in vremenskih razmer je sicer še nekaj, a očitno bo vendarle treba počakati do prihodnjega poletja. 

Mediaspeed