Zabava

Mladostna Madonna praznovala 55. rojstni dan

STA / A.M.
17. 8. 2013, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pevka, ki ji je predor na svetovno sceno uspel z drugim albumom Like a Virgin leta 1984, je z videospoti, ekstravagantnimi in izzivalnim nastopi in provokativno modo v povezavi z glasbo postala ena največjih ikon v glasbenem svetu.

Reuters

Madonna se je kot Madonna Louise Veronica Ciccone rodila italijanskim priseljencem v ZDA. Z dvajsetimi leti je pevka odšla v New York, sledilo pa je obdobje, ko je plesala in pela v diskoklubih po ZDA in Evropi. Leta 1982 je podpisala prvo snemalno pogodbo in leta 1983 izdala prvenec Madonna. Poleg 12 studijskih albumov, zadnjega, MDNA, je izdala lani, je zvezdnica nastopila tudi v vrsti filmov. Za naslovno vlogo v muzikalu Evita je leta 1996 prejela tudi zlati globus.

Za svoje delo je Madonna, ki je v svoji karieri zamenjala vrsto podob in glasbenih izrazov, prejela številne nagrade, med njimi grammyja za albuma Ray of Light (1998) in Confessions on a Dance Floor (2005), njene pesmi, kot so Like a Virgin, Into the Groove, Papa Don't Preach, Like a Prayer, Vogue in Frozen, pa so pogosta zasedale prva mesta različnih glasbenih lestvic.

Pevka, ki je poročena s filmskim rešiserjem Guyem Ritchiejem, ima sicer tri otroke – hčerko Lourdes in sina Rocca, leta 2008 pa je posvojila Malavijca Davida Bando.