Zabava

Pivo še vedno po dva evra

STA / S.R.
8. 7. 2013, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pivovarna Laško je danes predstavila še zadnje podrobnosti priprav na letošnjo prireditev Pivo in cvetje, ki bo potekala od četrtka do nedelje v Laškem.

Pivo in cvetje
Od prvega festivala Pivo in cvetje je minilo že 50 let.

Član uprave Pivovarne Laško Matej Oset je na novinarski konferenci povedal, da letos obeležujejo 50 let od organizacije prve prireditve. Letošnja prireditev tako prinaša kar nekaj novosti. Oset je dejal, da so glavno festivalsko prizorišče letos prenesli na lokacijo v Jagoče, saj stara lokacija na Trubarjevem nabrežju ni omogočala izvedbe velikih glasbenih dogodkov. Vstop na novo lokacijo pa znaša 10 evrov. Letos so še posebno pozornost namenili tudi kampiranju, saj bodo vse lokacije kampov urejene ter opremljene s sanitarijami in tuši.

V glasbenem delu bo festival Pivo in cvetje gostil kar 37 glasbenih izvajalcev vseh žanrov, med katerimi je tudi pet mednarodnih glasbenih zvezd. Festival bo potekal na treh odrih, četrto glasbeno prizorišče pa bo v laškem kulturnem centru. V petek pa pripravljajo prvi party v zgodovini prireditve.

Pivo in cvetje je letos prvič opremljeno tudi z brezplačno mobilno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča, da so na tekočem s programom, lokacijami, prijatelji in obilico drugih informacij, pravi Oset.

Direktor Stika Laško Tomaž Majcen je pojasnil, da so tudi letos poskrbeli za precejšnje število etnoloških in kulturnih prireditev v okviru Piva in cvetja. Po njegovi oceni med razstavami bodo letos gotovo pritegnile pozornost mnogih obiskovalcev Razstava gostilniške kulture na Aškerčevem trgu z naslovom Fajfa in pir, pa maš mir, razstava Zdravilišče nove dobe - 60 let Zavoda za rehabilitacijo, ki si jo bo mogoče ogledati v Muzeju Laško, razstava ročnih del Društva invalidov Laško v Hiši generacij ter poulično slikanje z nosilno temo Ko Laško zacveti.

Vsako popoldne bo potekala tudi prireditev Lepo je res na deželi, ki predstavlja bogato tradicijo in dediščino Laškega. Vrhunec prireditve bo v soboto, ko se bodo obiskovalci zazrli v Vodno simfonijo ob Savinji, ter veličastni ognjemet ob glasbeni spremljavi z gradu Tabor in Krištof.

Nedelja se bo tudi letos začela z Ohcetjo po stari šegi, zaključila pa se bo s parado Pivo in cvetje ter tradicionalnim koncertom pihalnih godb na Aškerčevem trgu. Po napovedih Majcena bo na paradi sodelovalo več kot 500 nastopajočih.

S Slovenskimi železnicami so organizatorji prireditve poskrbeli za varno pot domov vseh, ki bi popili kakšno pivo preveč. Hostese na prireditvi bodo namreč obiskovalcem ponujale alkotest in tistim, ki bodo presegli zakonsko dovoljeno mejo za vožnjo z avtomobilom, podarile rdeči karton, ki je hkrati vozovnica za brezplačno vrnitev domov z vlakom.

Cena točenega pollitrskega vrča piva ostaja na lanski ravni, kar pomeni dva evra.