Zabava

50 let glasbenega ustvarjanja

15. 4. 2013, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Priljubljeni pevec popevk, nekdanji Avsenikov pevec in vodja ansambla Alfi in njegovi muzikanti, letos praznuje glasbenega abrahama.

Mediaspeed

Čeprav je 68-letni glasbenik, ki se je rodil v Mariboru po poklicu tekstilni tehnik, je glasba pa je njegova življenjska spremljevalka. Od leta 1960 – 1973 je prepeval s kavarniškimi zabavnimi skupinami. Leta 1974 se je pridružil Ansamblu bratov Avsenik in z njim vandral po svetu skoraj dvanajst let, vse do konca njegovega delovanja v začetku 90-ih let, danes pa se znova pretežno pojavlja sam.

Jubilejni koncert ob glasbenem abrahamu bo obeležil 18. aprila v Škofji Loki v Športni dvorani Trata pri Škofji Loki.

V času ko je pel pri Avseniku, se je izkazal tudi kot tekstopisec in za ansambel napisal 32 besedil, med njimi Le spomin, deklica, Vse moje misli so pri tebi, Moja Mojca in druge.

Z Avseniki je kot pevec sicer posnel 250 skladb v slovenščini, prav toliko tudi v nemškem jeziku. Po razhodu Ansambla bratov Avsenik je Alfi ustanovil svoj ansambel, Alfi in njegovi muzikanti. Iz tega obdobja je tudi njegova uspešnica Ostal bom muzikant. Alfi Nipič ob jubileju še pravi, da ne obžaluje let, ki jih je preživel za in z glasbo. Če bi se še enkrat odločal, bi znova izbral pot glasbenika.

Še več narodno-zabavnih vsebin v dnevnem časopisu SVET24.